Delfini zadovoljni pripremama u Kečkemetu

Delfini završavaju zajednički rad sa mađarskim vaterpolistima u Kečkemetu u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Golman Branislav Mitrović poručio da ekipa mora da izvuče pouke i da nema mnogo vremena do starta šampionata

Jaki treninzi i sparinzi pokazali su selektorima Dejanu Saviću i Marcu Tamašu da sa optimizmom mogu da očekuju planetarni šampionat u Budimpešti, koji počinje 15. jula.

Golman „delfina“ Branislav Mitrović, koji brani u mađarskom Egeru, veoma dobro poznaje jednog od glavnih rivala Srbije u borbi za odbranu zlata.

„Izabrali smo pravog sparing partnera. Mađari prave novu ekipu, sa novim selektorom i želja igrača je da se na svakom treningu dokažu. Nama je svaki sparing po intenzitetu sličan pravoj utakmici i iz svakog moramo da izvučemo pouke jer vremena nema puno“, rekao je Mitrović.

Selektor Mađarske Tamas nije krio zadovoljstvo urađenim u radu sa olimpijskim, svetskim, evropskim šampionom i prvakom Svetske lige.

„Znamo zašto smo izabrali Srbiju. Na prvom treningu je naše izdanje bilo bolje, ali moramo da priznamo da su na drugom oni bili kvalitetniji. Idemo dalje“, poručio je on.

Srpski vaterpolisti od danas samostalno nastavljaju rad u Kečkemetu, a povratak u Beograd planiran je za nedelju.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: