„Dejli Mejl“ proglasio Novaka Ðokovića „kovidiotom godine“

Poznato je da Englezi patolośki mrze Ruse i Srbe, ali sada je britanski tabloid „Dejli Mejl“ preterao – proglasio je zvanično najboljeg tenisera sveta, Srbina Novaka Đokovića, za „kovidiota“ godine.

I dok je Bi-Bi-Si proglašavao sportsku ličnost godine, koja je pripala Luisu Hamiltonu, britanski Dejli Mejl napravio je nešto drugačiju dodelu nagrada.

Jedna od specifičnih kategorija nazvana je „Kovidiot godine“, koja je pripala Novaku Đokoviću. 

U obrazloženju ovakvog izbora, piše da je srpski teniser imao „jaku konkurenciju“ u engleskim fudbalerima Filu Fodenu, Mejsonu Grinvudu, Džeku Grilišu, Kajlu Vokeru i Kalumu Hodson-Odoiju, koji su kršili kovid pravila, ali da je Đoković bio „neprikosnoven“.

„Samo je Đoković mogao da pogodi sudiju lopticom na Ju-Es openu i ostane bez titule, ali to nije ništa u odnosu na organizaciju ‘Adrija tura’ na Balkanu u junu, što mu je donelo prvo mesto. Bez poštovanja distance u gužvi, video na kojem se vidi zabava u noćnom klubu. Nije bilo iznenađenje što je drugi od četiri turnira otkazan zbog koronavirusa, koji se pojavio među učesnicima, uključujući i Novaka i njegovu suprugu. Srećom, svi zaraženi su se oporavili, a Novak je zaslužio još jedan trofej“, ističe ovaj list.

Kritika britanskih medija na račun srpskog tenisera nije iznenađujuća, znajući da se često nalazi na njihovom radaru.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: