Dejan Turk, generalni direktor kompanije „Vip mobile“, generalnog sponzora OSS, posetio je Odbojkaški savez Srbije

Zoran Gajić, predsednik OSS, razgovarao je sa Dejanom Turkom o aktivnostima vezanim za proslavu deset godina izuzetno uspešne saradnje Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije „Vip mobajl“.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim gospodina Turka. Vip je više nego sponzor našeg Saveza. Prosto se plašim koju reč da upotrebim, jer toliko smo vezani, toliko smo zahvalni za sve to što je Vip uradio za nas i ne znam da li je prevelika reč, ne znam da li bi i nas, ovakvih kakvi smo bilo, da nismo bili zajedno. Deset godina smo zajedno. Mislim da sam u uvodu sve rekao. Udeo Vip–a u svim ovim uspesima, ne samo seniorskih reprezentacija, već i u organizaciji, mlađim kategorijama, naročito u bič voleju je nemerljivo, nemerljivo veliki. Postoji država koja nas pomaže i posle toga postoji Vip – naglasio je Zoran Gajić, predsednik OSS.

Potom je reč uzeo Turk, generalni direktor „Vip mobajl“:

Zoran Gajić je bio veoma emotivan, a i ja ću biti. Vip i Odbojkaški savez Srbije ove godine obeležavaju 10 godina partnerstva. Kad smo započeli saradnju moja ćerka Perina se tek rodila dana, a danas su i ona i svi naši zaposleni u Vipu, najveći fanovi odbojke. U dinamičnoj industriji telekomunikacija puno se promenilo od našeg dolaska na srpsko tržište pre deset godina, ali naša podrška srpskoj odbojci i naše prijateljstvo sa Savezom je konstantno. Uspeli smo ono što je u sportu možda i najteže, da postanemo ozbiljni strateški partneri, koji su zajedno i u porazima i u pobedama. Pozitivna energija, timski duh, šarm i harizma naših odbojkašica i odbojkaša savršeno se uklapaju u ono što Vip promoviše, da su dobra komunikacija i timski rad podjednako važni u sportu, kao i u životu – rekao je Turk, koji je potom dodao:

Ponosni smo na sve rezultate koje smo zajednički ostvarili. Samo prošle godine, seniori su nas obradovali zlatnom medaljom u Svetskoj ligi, a devojke su se iz Rija vratile sa srebrom. Ponosni smo i na organizaciju turnira u odbojci na pesku koji su doprineli razvoju i promociji ovog sporta u našoj zemlji. Već 10 godina organizujemo Nacionalno prvenstvo, Vip Bič Masters, a naši timovi igraju i na međunarodnim turnirima. Napomenuo sam i da su Vipovci veliki ljubitelji odbojke, tako da ćemo obeležavanje našeg jubileja započeti internom proslavom. Već sledeće srede ugostićemo obe seniorske reprezentacije na našim terenima za odbojku na pesku u upravnoj zgradi Vip na Novom Beogradu gde će Vipovci i odbojkaši i odbojkašice u mešanom sastavu odigrati prijateljske mečeve. Nakon toga navijaćemo za seniore na takmičenju Svetske lige, a dan uoči takmičenja, 1. juna, oni će odvojiti vreme i za druženje i revijalne mečeve sa Novosađanima na Trgu slobode. Uveliko se pripremamo i za jubilarnu sezonu Vip Bič Masters, koja počinje krajem juna. Povodom proslave naše desetogodišnjice obezbedićemo novu opremu za 10 odbojkaških terena širom Srbije. Kroz unapređenje uslova i stalno podsticanje dece za bavljenje odbojkom, Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije žele da istaknu da je sport jedan od najboljih načina da se kvalitetno iskoristi slobodno vreme i steknu dobre životne navike. Hvala celoj upravi i igračima na sjajnoj saradnji i svim uspesima za koje verujem da će ih biti još puno i ubuduće.

Na pitanje novinara kakve su šanse da “Vip mobajl” i OSS produže saradnju, Dejan Turk je odgovorio:

Svi znate da Vip svim srcem celu deceniju živi i podržava odbojku i sa Savezom smo puno doprineli popularizaciji ovog divnog sporta u Srbiji. Kako je Vip deo Telekom Austrija Grupe, sačekaćemo na jesen novu poslovnu strategiju naše matične kompanije koja uključuje i sponzorsku platformu u svim zemljama u kojima poslujemo, pre nego što donesemo konačnu odluku o nastavku saradnje. U ovom trenutku želimo da se fokusiramo na desetogodišnjicu našeg poslovanja u Srbiji i i uspešne saradnje sa Savezom i da ovaj veliki jubilej obeležimo na najbolji mogući način sa puno lepih aktivnosti. Više informacija imaćemo 1. oktobra – rekao je Turk, koji je još dodao:

Nama je posebno drago da se vratila stabilnost u rukovođenju Savezom. Nakon potresa koji su se dešavali u prošloj godini, što nije bilo dobro ni za sponzora, tako da nam je veoma drago da imamo pozitivan osećaj o budućnosti odbojke u Srbiji.

Zoran Gajić i Dejan Turk su se potom zadržali u kraćem neformalnom razgovoru sa novinarima u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »