Dejan Tomašević: Nije isto bez Teodosića, ali zlato je uvek cilj

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević kaže da su svi u državnom timu svesni da cela nacija očekuje napad na titulu prvaka Evrope, priznavši da je to uvek obaveza, ali da zbog silnih povreda niko ne može da obeća medalju. Košarkaši Srbije u sredu putuju u Istanbul na EP, gde će igrati u D grupi sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

„Nije dobro što nas je zadesio veliki broj povreda, neočivano ključnih igrača, onih koji su u protekloj deceniji bili nosioci reprezentacije. Šta da se radi, tako je – kako je, našu reprezentaciju je uvek krasilo to da je uvek najspremnija bila na šampionatima, verujem da će i sada biti. Verujem u snagu i kvalitet, ali i harizmu tima postavljenoj od selektora Đorđevića“, rekao je Tomašević.

On je dodao da sadašnja generacija zna kako se osvajaju odličja sa reprezentativnih takmičenja, još iz mlađih selekcija, i da će dati sve od sebe da nastavi niz uspeha.

„Siguran sam da će pružiti maksimum. Da li će biti dovoljno za medalju? Videćemo… Niko ne može to da obeća. Predstojeće Evropsko je čudno, veliki broj otkaza, verujem da će biti kvalitetno. Dodatno opterećenje je osmina finala, tu je i četvrtfinale, obe prepreke koje moramo da prođemo kako bismo otišli u borbu za odličja. Neće biti lako, ali verujem u naše momke“.

Bivši istaknuti državni reprezentativac, osvajač brojnih medalja sa velikih takmičenja i čak tri evropska zlata, veruje da ekipa Aleksandra Đorđevića ima kvalitet da uradi ono što je njegova pre 16 godina kada se popela na krov Evrope baš u Istanbulu.

„Svi dobro znamo koje su naše obaveze, igranjem za A reprezentaciju Srbije uvek je cilj zlatna medalja. Od prvog dana je svima stavljeno do znanja, a takva su i očekivanja nacije. To sa jedne strane može da bude dobro, sa druge opterećujuće. U ovom trenutku postoji sedam ili osam selekcija koje se nadaju osvajanju medalje i to je dobro“.

Prema njegovim rečima, svi igrači koji su u konkurenciji za odlazak na EP zaslužuju da se nađu tamo.

„Bilo kojih 12 košarkaša koji se nađu na spisku Đorđevića zaslužuju da odu na EP. Imaju kvalitet da se upuste u borbu za medalje, to je obaveza reprezentativca Srbije na svakom takmičenju. Sigurno da nije isto kada u sastavu nemaš Miloša Teodosića, imamo veliki peh da nam sedam ili osam igrača koji su bili u državnom timu nedostaju, ali to je šansa i dodatni motiv za druge da se pokažu“.

Kako je naglasio, Savez i selektor Đorđević uradili su sve da igrači maksimalno spremni dočekaju put u Tursku.

Tomaševih je uveren da srpski košarkaši imaju ogroman motiv baš zbog silnih povreda.

„Ne mogu da predvidim kako ćemo završiti, nisam dobar prognozer, siguran sam da će imati najveći motiv jer znaju čiji dres nose, ali i zbog povređenih igrača. Ovi košarkaši imaju kvalitet i znanje da na neki način vrate dug povređenima“, zaključio je Tomašević.

Košarkaši Srbije u sredu putuju u Istanbul na EP, gde će igrati u D grupi sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

2 Thoughts to “Dejan Tomašević: Nije isto bez Teodosića, ali zlato je uvek cilj”

  1. […] Evropsko prvenstvo je na programu od 31. avgusta i traje do 17. […]

  2. […] je u Istanbul odveo tim koji ima sedmoricu novih igrača u odnosu na Olimpijske igre prošle […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: