Deca su najveće blago – Igre spojile decu regiona

Deca ne znaju za granice – Kada u nečemu lepom, a zdravom učestvuje 150.000 mališana, onda to nije samo lepo i zdravo. To je onda veličanstveno. A upravo smo, svi zajedno, na jednom novom početku: počinju nove Sportske igre mladih.

„Sportske igre mladih polako i kod nas postaju brend i događaj o kome se priča. Dosad smo samo u Srbiji kroz realizaciju Igara, videli preko 150.000 osmeha dece malih-velikih takmičara, poneku suzu zbog poraza, ali i njihovo veliko srce i borbenost. Druženje, negovanje pravih vrednosti i fer-plej je ono što ove igre čini posebnim i jako važnim za decu Balkana. One su spojile region“, kaže za Blicsport Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih.

Ivana Jovanović

Dečja radost nema cenu. Cela ova priča i jeste zato besplatna.

„Prošle godine družili smo se s decom iz preko 30 gradova, koji su se u deset sportova nadmetali i uživali u onom što najviše vole. Igre se u Srbiji održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i premijera, koji je prepoznao i podržao snagu i vrednost igara. Verujem da će gospodin Aleksandar Vučić, sada sa mesta predsednika države, kao i budući premijer, takođe nastaviti da podržavaju Sportske igre mladih, koje su jako bitne za region. Nadam se da će svi koji su nam pomagali ostati sa nama. Deca Srbije zaslužuju ovakve događaje i oni im donose radost, druženje i izgradnju timskog duha. I to sve deca imaju potpuno besplatno, nema skrivenih troškova. To je mnogo bitno i naravno svako dete može da se prijavi i takmiči“, naglašava Ivana Jovanović.

Ovog 12. maja, bogat program počinje u Beogradu, a onda se širi širom Srbije.

„Počinjemo u Beogradu već u petak, gde će mališani igrati između dve vatre, dok je subota rezervisana za šah. Domaćini Igara biće i Požarevac, Kikinda, Sremska Mitrovica, Zaječar, Novi Pazar, Vranje, Valjevo, Kuršumlija, Prijepolje, Pirot. U toku su pregovori s određenim brojem lokalnih samouprava i uskoro će biti poznat konačni broj gradova domaćina. Naši ambasadori su Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Žoze Murinjo, Luka Modrić, Ivica Osim, Milorad Čavić, Maja Ognjanović, Ivana Nešović i drugi. Sa svima njima je prijatelj osnivač igara Zdravko Marić, koji je sve ovo osmislio. Verujem da će i 2017. biti uspešna i da će čitaoci Blicasporta, takođe uživati uz Igre mladih“, zaključila je Ivana Jovanović.

Izvor i foto Blic (B. O.)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: