Debitanti na SP Rašović i Ubović: Snovi postali java

Debitanti na velikom takmičenju – Dejan Savić je objavio sastav. Nema nikakvih iznenađenja. Okosnica koja je blistala proteklih godina, osim ulaska Viktora Rašovića na mesto Gocića i Nemanje Ubovića koji će biti centar umesto Slobodana Nikića

U svakom slučaju neko će to tumačiti kao veliko opterećenje jer će mnogo njihova izdanja porediti sa onim što su godinama pokazivali dvojica asova.

To je pogrešno. I Viktor i Nemanja imaju svoje kvalitete za koje je Savić procenio da mogu da budu u funkciji tima.

– Osećaj je neverovatan. Posle toliko godina sam dočekao da zaigram na Svetskom prvenstvu. Ponavljam ne mogu da opišem sreći. Očekujem da se pokažemo u najboljem svetlu. Voleo bih da ponovo zabeležimo sjajan rezultat, napadnemo prvo mesto i ponovimo Kazanj. Individualno verujem da ću opravdati poziv Dejana Savića. Znam ko je igrao pre mene. Nikić veliki igrač, sjajan čovek. Biće mi čast da ga zamenim. Trudiću se da ga dostojni zamenim jer znam kakav je doprinos imao u reprezentaciji – kaže Ubović koji je učestvovao u osvajanju tri svetske lige i jednog svetskog kupa.

Viktor Rašović ne krije oduševljenje. Samouveren je:

– Konačno sam ušao u 13 najboljih. Ne sumnjam u sebe, trudiću se da odigram najbolje u životu. Svestan sam težine takmičenja i znam da mogu da se sa time izborim. Teško je zameniti Gocića ali ću dati sve od sebe. Vrhunski igrač, nezaboravni kapiten. Podrška ekipe je sjajna, mnogo mi znači. Pune četiri godine sam na širem spisku, učio sam od najboljih. Ponavljam spreman sam da opravdam sva očekivanja ali osećam da tek sada zaista igram i da počinjem da učim.

Uba i Vića su ponikli u Beogradu. Putevi su im se razdvojili. Rašović je sa Zvezdom, a Ubović sa Barselonetom stigao do trona Lige šampiona.

Zatim je Rašović otišao u Barselonetu, Ubović u Brešu. Danas Viktor čeka novi klub dok se Nemanja sredio u OSC-u.

– Žao mi je samo što na ovakvom takmičenju ne igram sa starijim bratom Strahinjom. Opravlja se od povrede i nadam se da će brzo zaigrati kako zna i ume – rekao je Viktor Rašović.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: