De Gras: Želim da pobedim Bolta, ne da čekam njegovu penziju

Kanadski atletičar Andre De Gras rekao je da mu nije namera da postane najbrži sprinter posle penzionisanja Juseina Bolta, već da želi da ga pobedi na stazi.

„Pokušaću da ga pobedim ove godine. Osećam da imam velike šanse za to i to je upravo ono što želim da uradim. U top formi sam, mislim da mogu“, rekao je De Gras u intervjuu agenciji AP.

Posebno upečatljiva bila je fotografija sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, na kojoj je Bolt sa osmehom u toku trke posmatrao drugoplasiranog De Grasa.

De Gras je u Riju osvojio srebrnu medalju na 200, a bronzane na 100 i u štafeti 4×100 metara, čime je postao prvi kanadski sprinter koji je na jednim olimpijskim igrama osvojio tri odličja.

Bolt je izjavio da ga je De Gras toliko namučio u trci na 200 metara u Riju da je bio iscrpljen i sprečen da popravi svetski rekord noć kasnije.

Upitan šta je potrebno da u avgustu ove godine pobedi Bolta, De Gras je odgovorio da „nema pojma“.

„Moraću da budem na svom vrhuncu i ako je moguće da uradim nešto posebno“, rekao je De Gras i dodao da radi na poboljšanju starta trke, što se smatra jedinom Boltovom manom.

„Bilo bi odlično da mogu da imam odličan start i pokušam da držim vodeću ulogu. Moja brzina na kraju je dobra“, dodao je.

Svetsko prvenstvo u atletici održaće se od 4. do 13. avgusta u Londonu.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: