Davor Štefanek proglašen je za najboljeg rvača sveta za 2016. godinu u izboru Svetske rvačke federacije. Olimpijskom šampionu čestitali predsednik Vučić i ministar Udovičić.

Davor Štefanek je prošle godine na olimpijskim igrama u Brazilu osvojio zlatnu medalju i ti me pretendovao na ovu laskavu titulu. Sada je samo potvrđeno da je naš reprezentativac najbolji rvač sveta za 2016. godinu.

Nagrada će mu biti uručena 22. avgusta tokom Svetskog prvenstva u Parizu.

Čestitka predsednika Vučića

„Izuzetno sam počastvovan što mogu da Vam, u ime građana Srbije i svoje ime, čestitam prestižnu titulu najboljeg rvača sveta za 2016. godinu, koju Vam je dodelila Svetska rvačka federacija.

Poneti titulu najboljeg na planeti u jednoj od najstarijih sportskih disciplina predstavlja ogromnu čast za Vas, Davore, ali i za srpski sport.

Vaši uspesi su podstrek i dokaz mladima u Srbiji da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže mesto prvog među najboljima.

Uz veliku želju da i u narednim godinama ostvarujete vrhunske rezultate, još jednom vam upućujem najiskrenije čestitke“, istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić.

Čestitka ministra Udovičića

„Svaka čast Davore, čestitam ti titulu najboljeg rvača na svetu u 2016. godini! Ti si zaslužio i ovaj ulaz u anale svetskih sportskih velikana šampione! Hvala ti za ponos i sreću koju donosiš našoj Srbiji!“, navodi se u čestitki Udovičića.

Izvor i foto RTS

One thought on “Davor Štefanek najbolji rvač sveta”

Ostavi komentar

Translate »