Datunašvili: Uspeh celog tima, živela Srbija!

Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate, rekao je srpski rvač Zurab Datunašvili po povratku u Beograd nakon osvajanja titule šampiona sveta u Oslu.

„Hvala svima, mi smo jedan tim i delimo uspeh. Hvala svima, živela Srbija“, rekao je Datunašvili, evropski i svetski šampion i bronzani sa Olimpijskih igara, koji je u Beogradu dočekan uz pesmu „Marš na Drinu“.

Predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da su rezultati izuzetni.

„Čestitke Zurabiju, stručnom štabu. I ostali momci su se odlično borili. Posebno se zahvaljujem gruzijskoj federaciji, oni su velesila, radili smo zajedno, a uspeli smo da im „ukrademo“ sportskom diplomatijom Zurabija. Verujem da će se ovi rezultati odraziti i na mlade snage i da imamo utaban put i za Pariz i Los Anđeles“.

Trener Stojan Dobrev rekao je da je ovo trenutak koji nikad neće zaboraviti.

„Emotivan trenutak za nas, srećan sam zbog rezultata koje smo napravili“.

Podršku rvaču dao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija.

„Veliki rezultat za srpsko rvanje, šet šampionata zaredom medalja, tri svetska prvaka, malo koji sport može da se pohvali time. Čestitam ljudima koji su uz Zurabija, Stojam Dobrev i Voja Trajković. Posebno hvala Zuri, tri medalje, kad podvuče crtu može da bude prezadoboljan. Da mu je neko ponudio na početku godine, verovatno bi se zadovoljio samo bronzom, svaka čast. I da naredne godine u Beogradu imamo dva svetska prvaka i bar tri medalje“, poručio je Štefanek.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: