Ðanluiði Bufon je najbolji golman svih vremena!

Italijanski golman Đanluidji Bufon izabran je za najboljeg fudbalskog golmana svih vremena u izboru njegovih kolega, medju kojima su bili Manuel Nojer i Peter Šmajhel, preneli su danas italijanski mediji.

U anketi Lista Gazeta delo sport, pitanje ko je najbolji golman svih vremena poslato je na adresu 18 golmana iz 18 zemalja.

Mnogi od njih nisu mogli da se odluče, već su imenovali više od jednog golmana, a najviše glasova dobio je golman Juventusa Đanluiđi Bufon – ukupno sedam.

Drugi u izboru bio je ruski golman Lav Jašin sa pet glasova, dok je Italijan Dino Zof dobio dva.

Po jedan glas dobili su Gordon Benks (Engleska), Iker Kasiljas (Španija), Sep Majer (Nemačka), Ladislao Mazurkevič (Urugvaj), Rožerio Seni (Brazil), Klaudio Tafarel (Brazil) i Peter Šmajhel (Danska).

„Điđi je neverovatan, uvek sam se ugledao na njega, ne samo na terenu na kome ima fenomenalne reflekse, već i zbog njegovog karaktera van terena“, rekao je golman Bajerna Manuel Nojer, koji je glasao za Bufona i za Jašina.

Ruski golman Vjačeslav Malafejev glasao je za Bufona.

„Điđi je superioran i još igra u 42. godini. On je vanvremenska fudbalska ikona, kakve imate na filmu ili u muzici“, naveo je on.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: