Danilović podneo kandidaturu: Čast je biti na čelu KSS-a

BEOGRAD – Proslavljeni srpski košarkaš Predrag Danilović podneo je zvaničnu kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i poručio da mu je čast što je predložen za takvo mesto.

„Posle razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsednika KSS-a. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner“, rekao je Danilović u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Skupština KSS zakazana je za 15. decembra kada će biti izabran naslednik Dragana Đilasa.

„Ukoliko dobijem poverenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta“, izjavio je Danilović.

Kako je saopštio KSS, Danilović je jedini podneo kandidaturu za čelnu poziciju u KSS-u, čiji je rok istekao danas u podne.

On je dostavio program rada i predlog za četiri resorna potpredsednika: Ana Joković (potpredsednik za žensku košarku), Igor Rakočević (za mušku košarku), Bojan Radun (za finansije i marketing) i Dušan Projović (za takmičenja).

Foto Tanjug/ D. Peternek, arhiva

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: