Danilović i Miljković o oproštaju Gocića i Nikića: Neka Taš bude pun kao košnica u petak!

Spisak onih koji će u petak 23. decembra od 18,00 časova pozdraviti evropske, svetske i olimpijske šampione sve je duži i impozantniji. Za ulaznice vlada veliko interesovanje, prema svim najavama „Tašmajdan“ će biti pun, a i mnoge poznate ličnosti najavljuju svoj dolazak na spektakl u kojem će poslednju utakmicu za reprezentaciju Srbije odigrati Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Svoje mesto pored bazena zauzeo je već i Ivan Miljković, proslavljeni srpski odbojkaš.

  • Taj spektakl sigurno neću propustiti. Previše zlata će biti u bazenu i oko njega pa da izostanem sa Tašmajdana – počinje priču Miljković i dodaje:

  • Slobodana Nikića sam upoznao 2011. godine u Istanbulu i mogu da kažem da smo od tada nerazdvojni. Upoznali smo se kao članovi suprotstavljenih tabora, ja sam igrao odbojku za Fenerbahče, on vaterpolo za Galatasaraj. Ali, „ljuti rivali“ su vrlo brzo postali nerazdvojni prijatelji. Vrlo brzo sam upoznao i Živka Gocića i shvatio da njih dvojica idu jedan uz drugog, da su tandem koji je odrastao zajedno i sve svoje uspehe postigao zajedno. Fenomen – kaže Ivan Miljković.

Sjajni odbojkaš je kroz druženje imao prilike i da upoznaje želje odnosno snove srpskih vaterpolista.

  • Sanjali su olimpijsko zlato, ali doslovce su ga sanjali. I osvojili su ga. Uspeli su. Znam koliko im znače sva evropska i svetska zlata, sve svetske lige i kupovi, ali olimpijsko zlato im je kruna karijere. Kad osvojiš ono što sanjaš to je najlepši trenutak za sportistu.

Uspesi su za vaterpolo već postali tradicija. Upornost, istrajnost i kvalitet su za Ivana Miljkovića sinonimi srpskih delfina. Njihov odnos prema Srbiji i narodui koji predstavljaju zaslužuje i jednu veliku povratnu emociju:

  • Mislim da su zaslužili, svi zajedno, da im u petak na Tašmajdanu svi zajedno kažemo još jednom hvala. Posle svih uspeha koje su doneli srpskom narodu zaslužuju veliki naklon, pune tribine i ovacije – konstatovao je Miljković.

Hvala kaže i još jedan proslavljeni sportista koji je mnogo puta dobio isto to hvala. Predrag Danilović.

  • Meni su moji prijatelji vaterpolisti simbol za uspeh i osmeh. Uspeh, jer stalno donose zlata u Srbiju, a osmeh jer se ja od srca nasmejem kad ih vidim. Radi se o sjajnim ljudima i još boljim sportistima. Momcima koji zaslužuju da Tašmajdan bude pun kao košnica u petak, jer svi treba da uživamo u njihovim uspesima, ali oni najviše u našem poštovanju prema onome što su nam doneli. A doneli su nam mnogo. Ne možete ni da zamislite koliko je teško biti najbolji u svom sportu na bukvalno svakom takmičenju koje postoji. Vaterpolisti su zaista veliki ponos Srbije i to moramo da im pokažemo – kaže Predrag Danilović.

(Vaterpolo savez Srbije)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: