Danijela Ilić verna matičnom klubu iz Aranđelovca, potpisala ugovor na još godinu dana

Osvajač Kupa Srbije, Bekament Bukovička Banja, intezivno radi na formiranju ekipe za narednu sezonu. Cilj je da se zadrži što više igračica koje su iznele teret prošle sezone, ali su uprkos takvim nastojanjima uprave kluba, neke devojke odbile da nastave saradnju, pa se posle odlaska tri igračice iz prve postave (Ana Kačarević i Ana Tomković u Medicinar, Marijana Karić u Naisu), tim poprilično osuo.

Ako uz napred navedena imena u obzir uzmemo podatak da su ekipu iz Aranđelovca još u toku sezone ekipu napustile i Marija Petrović (Vardar), Tamara Žarković (Medicinar) i Katarina Stanić (Uškudar) onda je potpuno jasno da je pred upravom težak zadatak da sastavi ekipu.

Prva je paraf na novi jednogodišnji ugovor stavila, pre nekoliko dana, reprezentativno levo krilo Timea Milošević, a novo-staro ime je i kreator igre Bekamenta Aranđelovčanka Danijela Ilić.

Iskusni srednji bek ostaje i naredne sezone u matičnom klubu u nastojanju da svojim iskustvom i kvalitetom pomogne da se klub zadrži u gornjem delu tabele, u zavisnosti od toga kakvim će timom raspolagati stručni štab ekipe iz grada podno Bukulje.

Ilićeva je dete nekadašnjeg Knjaza sa kojim je do sada osvajila sva četiri trofeja koja Bekament Bukovička Banja ima u svojim vitrinama (prvenstva 2007. i 2016. i dva nacionalna Kupa 2016. i 2017. godine), a za klub u kome je napravila prve rukometne korake i sa istim se plasirala u Super ligu u sezoni 1997/98. do sada je odigrala 157 superligaških utakmica na kojima je postigla 513 golova.

Uz superligašku statistiku Ilićeva je na svoj konto dodala i 16 kup utakmica sa 32 gola, kao i 71 gol na 37 nastupa u Evropi.

Prilikom potpisa novog jednosezonskog ugovora Ilićeva je izjavila da joj je drago što ostaje u svom gradu u kome se i najbolje oseća dok je predsednik kluba Nikola Ivanović izrazio zadovoljstvo što će Danijela od jeseni ponovo biti deo Bekamentovog tima, koji će svoje konačne obrise dobiti do početka priprema ekipe za narednu takmičarsku sezonu uz najavu da se u narednim danima očekuje intezivno parafiranje novih i obnavljanje starih ugovora.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »