Danas tri godine od teške povrede Šumahera: Nada se ne gasi

Svašta se pisalo, porodica krije informacije. Mihael je u poznatom skijalištu Maribel udario glavom o poveći kamen

DANAS se navršavaju tačno tri godine od nesreće na skijanju u kojoj je sedmostruki prvak sveta Formule 1 Mihael Šumaher, teško povređen, a preciznijih, zvaničnih, informacija o njegovom zdravstvenom stanju, za koje se jedino zna da je „izuzetno teško“, i dalje nema.

Nemački vozač je, tog kobnog 29. decembra 2013. u francuskim Alpima, u poznatom skijalištu Maribel, skijao sa sinom Mikom koji je tada imao 14 godina. U jednom trenutku odlučio je da se oproba na neuređenoj stazi pored one koju su koristili ostali skijaši. Krenuo je, pao i udario glavom o poveći kamen koji je izvirivao ispod snega. Kaciga je ublažila udarac, ali, ispostavilo se, nedovoljno.

Posle ukazane pomoći na licu mesta, Šumaher je helikopterom prebačen u bolnicu u Grenoblu sa teškim povredama glave i bio je u komi što je iziskivalo hitnu hiruršku intervenciju.

Prvo saopštenje za javnost je izdato to veče u 22.30 i potpisala su ga dva lekara i pomoćnik direktora bolnice. U suštini, to je i jedino zvanično saopštenje lekara! Sva ostala kasnije je davala ili porodica ili menadžerka Sabina Kem.

Odlučeno je da se Šumaherovo stanje krije od očiju javnosti, sa obrazloženjem da je porodici neophodan mir i privatnost.

U junu 2014. Šumaher je prebačen u bolnicu u Lozani, Švajcarska, iz koje je tada procurelo da je veliki šampion i dalje u „veštački izazvanoj komi“ i da ima teško oštećenje mozga. Početkom septembra iste godine odlučeno je da se Mihael Šumaher prebaci u njegovu vilu u Glandu, na obali Ženevskog jezera. Naravno, jedan deo odaje je preuređen i Šumaher ima u svakom trenutku na raspolaganju vrhunsku negu.

Od tada do danas, sve informacije koje se s vremena na vreme pojavljuju u javnosti su neproverene. Pojedini mediji su čak objavljivali i da je Šumaher počeo da se kreće, da govori, trepće, ali bilo je i onih koji su objavljivali da je preminuo!

Porodica je više puta oštro demantovala sve navode, govoreći“ da je stanje Mihaela i dalje veoma teško“, a nekoliko puta su morali i da zaštitu potraže na sudu.

Poslednji koji je posetio Šumahera, nekadašnji direktor Ferarija i Mercedesa Ros Bron je, ipak, ohrabrio ogromnu armiju Šumijevih poštovaoca i navijača, rekavši da postoje „vidni znaci oporavka“.

Mnogi su pokušali da „ućare“ od cele situacije, pa je, tako, nedavno jedan Nemac nudio brojnim tabloidima „snimak Šumija u postelji“ tražeći milion evra!

Porodica Šumaher i dalje insistira da je Mihaelu neophodan mir i da su svi i dalje ubeđeni da će dobiti i ovu bitku.

MIK OČEVIM STOPAMA
SIN Mihaela Šumahera Mik (17) sledeće godine voziće u evropskoj seriji „Formule 3“ za ekipu Prema. On će u toj ekipi naslediti Kanađanina Lensa Strola koji će voziti u Formuli 1 za Vilijams.
Mladi Šumaher je ove godine vozio u italijanskoj seriji Formula 4, takođe za Prema tim.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: