DAN IZAZOVA – ASSS: U 102 grada čak 500.000 učesnika

Dan izazova danas – Osnovni cilj manifestacije je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno

TRADICIONALNO, poslednje srede u maju svake godine se održava planetarna sportsko-rekreativna akcija Dan izazova u organizciji Svetske Asocijacije sport sa sve (TAFISA).

A u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije, danas se, 23. put, u čak 102 grada/opštine širom zemlje očekuje više od 500.000 učesnika.

Takođe, u međunarodnoj konkurenciji imaćemo pet naših predstavnika koji su prošle godine bili najuspešniji: Irig u prvoj, Užice u drugoj, Palilula u trećoj, Niš u četvrtoj i Boegrad u petoj kategoriji.

Osnovni cilj manifestacije, koju su podržali i Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije, u okviru Dana izazova je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno, pod motom „Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost“ i da tu aktivnost prijavi opštinskom/gradskom Organizacionom odboru Dana izazova.

  • Dan izazova je, istovremeno, prilika za uspostavljanje saradničkih, prijateljskih, kulturnih, sportskih, privrednih i turističkih veza među opštinama/gradovima, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom planu. A glavni cilj je zdravlje nacije, jer samo zdrava nacija ima budućnost – kaže Velizar Đerić, predsednik ASSS.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: