Damnjanovićeva i Lekićeva ponovo u dresu reprezentacije

Ponovo u reprezentaciji – Srpske rukometašice Sanja Damnjanović i Andrea Lekić posle dve godine pauze vratile su se u nacionalni tim, a poziv za prijateljske utakmice protiv Makedonije dobila je debitantkinja Jovana Milojević iz poljskog Zaglebja.

Damnjanovićeva je, zajedno sa Lekićevom, Katarinom Tomašević i Draganom Cvijić, odbijala da igra za reprezentaciju dok je na klupi bio Saša Bošković ali sada ćemo ih ponovo gledati.

Posle toga, njegova naslednica Dragana Đurić nije htela da ih vrati u tim, ali je u međuvremenu obavestila Savez da odlazi zbog privatnih obaveza.

Poziv je dobilo 14 rukometašica, među kojima nema Lekićeve zbog povrede, a iz istih razloga otpale su i Marija Petrović i Katarina Krpež Šlezak.

„Devojke su orne za rad. Radimo na odbrambenim zadacima u odbrambenim formacijama 6-0 i 5-1, sve to ćemo sprovesti u delo na mečevima protiv Makedonki“, rekao je trener reprezentacije i koordinator mlađih reprezentativnih selekcija Živojin Maksić, koji će ove nedelje biti zadužen za A selekciju.

Na spisku su: golmani Nina Kolundžić i Marija Čolić, leva krila Sanja Radosavljević i Timea Milošević, desno krilo Željka Nikolić, pivotmeni Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević, levi bekovi Jovana Stoiljković, Marija Obradović, srednji bek Tamara Georgijev i desni bekovi Anđela Janjušević, Jelena Lavko i Marina Dmitrović.

Rukometašice Srbije i Makedonije odigraće dve prijateljske utakmice zatvorenog tipa u Skoplju, u petak od 19.30 i u subotu od 12.30. Utakmice će poslužiti kao test pred baraž sa Italijom za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Izvor i foto: RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: