Damiru Mikecu zlato na mitingu u Plzenju

Mikecu zlato, ali ima primedbu – „Lošija peta serija kvalifikacija sprečila me je da oborim ili izjednačim državni rekord“…

Srpski strelac Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju vazdušnim pištoljem na 48. mitingu „Velika nagrada oslobođenja Plzena„. On je slavio pogodivši 244,1 krug, što je znatno bolje od svetskog rekorda finala (241,6 krugova), koji je u martu, na Evropskom prvenstvu u Mariboru postigao Nemac Kristijan Rajc, osvajajući zlato ispred Mikeca. Međutim, na mitinzima se svetski rekordi ne priznaju, već samo na svetskim, kontinentalnim šampionatima, u Svetskom kupu i naravno na Olimpijskim igrama.

“Odlično sam vodio kvalifikacije, iako sam se za njih pripremao na papirnim metama. Na takmičenju u Plzenu je do sada bilo uobičajeno da se u disciplinama vazdušnim oružjem kvalifikacije održavaju na papirnim metama, ali organizatori su se potrudili, pa je ove godine streljana opremljena najnovijim laserskim metama. Lošija peta serija kvalifikacija, u kojoj sam pogodio 95 krugova, sprečila me je da oborim ili izjednačim državni rekord koji delim sa Andrijom Zlatićem-590 krugova”, kazao je Mikec. 

Damir je jedini predstavnik Srbije na mitingu u Plzenu i u subotu ga očekuje takmičenje malokalibarskim pištoljem.
“Takmičenje MK pištoljem će biti prava provera pred Svetski kup u Minhenu! Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu Srbije koji je omogućio da odem na ovo takmičenje, kao i Streljačkom sazvezu Srbije na realizaciji“, zaključio je Mikec.

PIŠE: Đurđe Mečanin

Izvor i foto Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: