Dakar: Peterhanselu treća etapa, Gabor 93.

Treća etapa Dakar relija bila je i prvi veliki test za vozače i mašine. Vožena je, kao i prethodna u Argentini, od San Miguela do San Salvadora u dužini od 780 kilometara. Sagmajster završio treći specijal, trenutno na 93. mestu.

VIDEO

U konkurenciji motociklista i ova etapa je donela novo ime na prvom mestu. Najbrži je bio Juan Bareda dok je naš Gabor Sagmajster završio na 93 mestu.

U do sada najtežoj etapi Gabor je imao problema sa navigacijom ali je na kraju ipak zadovoljan vožnjom.

„Stigao sam ipak do cilja, bio sam priseban iako sam se izgubio negde na 40. kilometru. Nisam se samo ja izgubio. Video sam dvadesetak vozača kako lutaju kao i ja. Ne znam kako ali sam ipak našao putanju. Posle su stigli i drugi a ja sam držao lagani tempo desetak kilometara nakon čega sam ušao u fazon i do kraja je sve prošlo kako treba. Nisam preforsirao jer sam u tom momentu imao još 512 kilometara do cilja. Ali mogu reći da sam zadovoljan. Solidan tempo sam držao do kraja“, ispričao je.

U kategoriji automobilista najbolji je bio Stefan Peterhansel. Gaston Gonzales je bio najbrži vozač Kvada. U konkurenciji kamiona pobedila je Kamazova posada sa Eduardom Nikolajevim na čelu dok je Leonardo Tores slavio kod Bagija.

Dakar reli se nastavlja četvrtom etapom od San salvadora u Argentini do Tupise u Boliviji.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: