Da li se rastaju Slavoljub Muslin i Fudbalski savez Srbije?

Fudbalski savez Srbije i Slavoljub Muslin se rastaju

Posle maratonskih razgovora i pregovora koji su na Terazijama 35 trajali tačno tri sata i 15 minuta, i posle „bezbojnih“ izjava u stilu „nastavljamo razgovore“. Sve su prilike da će fudbalska reprezentacija Srbije s novim selektorom verovatno već na azijsku turneju, a gotovo izvesno na sledeći Mundijal.

Prvo, razgovori predsednika FSS Slaviše Kokeze i selektora Slavoljuba Muslina su samo udaljili ovu dvojicu od početne pregovaračke pozicije. Ista je trebalo da pruži definitivan odgovor na pitanje: ostaje li Muslin na klupi ili ide?

Početkom sledeće nedelje najverovatnije se rastaju FSS i aktuelni selektor. Predsednik Kokeza će najkasnije u ponedeljak ili utorak da donese konačnu odluku

– Ja sam i dalje selektor. Regulišem svoje privatne obaveze u inostranstvu. Predsednik je rekao da će najkasnije u ponedeljak ili utorak da donese konačnu odluku – potvrdio nam je u petak, na odlasku iz Beograda, Slavoljub Muslin.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je u skoro 200 minuta razgovora s Muslinom i direktorom reprezentacije Goranom Bunjevčevićem čvrsto bio na svojoj poziciji. Zahtevao je da „orlovi“ sa nekim novim snagama i sa drugačijom filozofijom krenu sledećeg juna na Mundijal u Rusiju.

– Obavili smo tek prvi deo razgovora. Za nekoliko dana ćemo doneti konačnu odluku – bila je suština onoga što je Kokeza rekao pre dva dana, a sigurno misli isto i danas.

Zanimljivo je da direktne pregovore do ponedeljka ili utorka više neće voditi Kokeza i Muslin, već Kokeza i Bunjevčević.


NI BELI, NI CRNI DIM…

Jedan od čelnika FSS koji je u četvrtak u podne na trotoaru ispred Terazija 35 zatekao naše izveštače. A ponovo iste ljude na istom mestu i tri sata kasnije, izazvao je smeh vrhunskim komentarom:
– Pa, šta je ovo… Nema ni crnog, a ni belog dima odozgo sa krova?


Ipak, prema saznanjima „Novosti“, obe pregovaračke strane su toliko „ukopane“ u rovovima svojih pogleda na fudbalski svet i reprezentaciju Srbije da je praktično nemoguće da se nastavi saradnja. Sve se svodi na jedno pitanje i odgovor: da li će Muslin ostati selektor Srbije – i zašto neće?

Prema saznanjima „Novosti“, Muslinov naslednik gotovo sigurno neće biti ni Dragan Stojković Piksi, jedan od prvih „pikova“ nekoliko srpskih medija. A odgovore na pitanja ko će u ponedeljak saopštiti spisak putnika za azijsku turneju, ko će „orlove“ povesti na dva prijateljska meča u Kinu i Južnu Koreju i ko će ih voditi na Svetsko prvenstvo u Rusiju dobićemo možda za manje od 48 sati.

FOND NAGRADA 400 MILIONA $

Na kongresu u Kalkuti, FIFA je donela niz odluka, a najznačajnija je ona u vezi sa fondom za nagrade na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, koji će iznositi 400 miliona dolara.

Ta suma je za 12 odsto veća nego na prethodnom Svetskom prvenstvu, koje je 2014. održano u Brazilu (358 miliona).

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: