Da li je Kuzmićeva povreda opravdanje za neigranje Jokića na EP?

Strah od povreda kao opravdanje

Mnogo se prašine diglo letos oko neigranja Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na Eurobasketu.On je jedini od sedmorice koja su izostala da nije bio povređen već je odlučio da ne igra „kako bi se spremio za NBA sezonu“

Čitajući između redova mogli smo da shvatimo da je pravi razlog odustajanja Jokića zapravo strah od povrede koja može doći ili tokom Eurobasketa ili posle tokom sezone usled prevelikog broja treninga.

Jer procena je da ga sledeće sezone čeka basnoslovni ugovor od slovima devet i brojem 9 cifara ( priča se da bi mogao da dobije i 100 miliona za sedam sezona u Denveru) To se ne propušta rekli bi mnogi.

Međutim, nedavna povreda Ognjena Kuzmića i to teška povreda kolena dala bi za pravo Jokiću što je propustio Eurobasket. Kuzmić je prošao celo leto, radio naporno, odirao Eurobasket i onda se povredio na početku sezone.

Šta sad reći? Zlonamerni bi rekli „Eto Kuzmić se povredio što je igrao za Srbiju“

Ipak, sa druge strane imamo i situaciju Miloša Teodosića, koji nije igrao Eurobasket, oporavio se trenirao celo leto i na prvom meču (zvaničnom) u NBA povredio stopalo.

Opširnije…

Izvor i foto Telegraf

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: