Da li „koučing“ tera Federera u penziju?

Posle najave da bi ATP mogao da dozvoli „koučing“ na terenima od 2018. godine, mediji su se setili jedne izjave Rodžera Federera u vezi sa ovim pravilom.

Trenutno je zabranjeno da igrači razgovaraju sa svojim trenerima tokom mečeva, što je dozvoljeno u ženskom tenisu, ali bi to moglo da se promeni.

ATP razmatra mogućnost da jednom tokom meča dozvoli treneru da napravi svojevrsni „tajm-aut“ i dođe do svog igrača tokom duela i savetuje ga kako da igra.

„Ako se to ikad uvede, nadam se da će se dogoditi nakon što ja završim karijeru. Mislim da to nije potrebno i nije pravedno. Nemaju svi para za trenera, zar ne? Tenis bi trebalo da bude sport bez „koučinga““, rekao je Federer pre dve godine.

Poslednjih godina Novak Đoković je često optuživan da dobija savete od svog stručnog štaba tokom mečeva, a čak je i njegov doskorašnji trener Boris Beker priznao da je pronalazio načine da komuniciraju.

Đoković je dva puta kažnjavan zbog „koučinga“ na Gren slemovima, a on je isticao da mu je to potrebno kako bi dobio motivaciju u samopouzdanje.

Pravila je kršio i Rafael Nadal, koga je često sa tribina „savetovao“ trener Toni, pa se i on sigurno raduje zbog ove odluke ATP.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: