U senci iščekivanja nove NBA sezone, koja počinje u noći između srede i četvrtka, Detroit Pistonsi su objavili da su potpisali ugovor sa Mamduom N’Diaejom. To ne bi bilo ništa čudno, da se ne radi o igraču koji je viši od našeg Bobana Marjanovića, takođe člana istog kluba.

VIDEO 

Marjanović, visok 221 centimetar, kao istinski gorostas smatran je „tajnim oružjem“ Pistonsa za novu sezonu, zbog svojih izvrsnih košarkaških kvaliteta koji su mu i omogućili unosan trogodišnji ugovor posle debitantske sezone u San Antonio Sparsima.

Međutim, Detroit je angažovao još jednog izuzetno visokog igrača: Mamadu N’Diaje, rođen pre 23 godine u Senegalu, ima čak 229 centimetara.

On je igrao za malo poznati univerzitet Irvajn, a na ovogodišnjem draftu ga nije odabrao nijedan NBA klub. Ipak, svojim zalaganjem u trening kampu Pistonsa izborio se za šansu da u razvojnoj ligi, nastupima za Detroitovu filijalu, pokaže može li i da zaigra u samoj NBA ligi.

Potpisivanje ugovora sa gorostasnim Senegalcem oduševio je neke igrače Pistonsa, poput Iša Smita koji je kroz osmeh priznao da mu uopšte ne pada lako „Bobijevo maltretiranje“ kojem je podvrgnut kada krene na koš:

„Boban me je sad na treningu izblokirao, a ja sam mu prišao i rekao: Slušaj, da ti kažem nešto. Nemoj da me teraš da ti dovedem Mamadua. Pored tebe izgledam mali, ali imam sad nekog pored kog ćeš ti da se osećaš tako!“, rekao je nasmejani Smit i dodao: „Meni je skroz ludo što pored N’Dijaea čak i (prvi centar Pistonsa) Andre Dramond izgleda malo. A Dramond nije mali, on je ogroman!“.

(Darko Nikolić)

Izvor 

Ostavi komentar

Translate »