Da li je Mesijev gol trebalo da bude priznat?

Fudbaleri Barselone pobedili su Valensiju sa 3:2 na „Mestalji“, ali se još dok je trajala utakmica povelo pitanje da li je katalonskom klubu trebalo da bude priznat prvi pogodak

Lionel Mesi je bio strelac spornog gola u 22. minutu, potom je postao i junak trijumfa, a jedini preostali gol za goste delo je Luisa Suaresa.

Upravo Suaresova pozicija na terenu je dovela u pitanje koliko je odluka sudije da prizna Mesijev prvi gol bila ispravna, pošto je Urugvajac jasno bio u ofsajdu. Kada je Mesi uputio šut ka golu Dijega Alvesa, Suares je skočio da bi je propustio, a bio je u nedozvoljenoj poziciji.

Baš prošle godine je doneto pravilo po kojem igrač koji je u ofsajdu treba da bude kažnjen ako utiče na protivnika svojim ponašanjem. Sa Suaresom je bio takav slučaj pošto je onemogućio Alvesa da bolje reaguje time što se našao na putu lopte, a bio je u ofsajdu.

Sve to dovodi do zaključka da Barseloni nije trebalo da bude priznat gol. Uz sve to, brazilski golman je zbog protesta kod sudije, kada je ukazao da je Suares bio u ofsajdu i da je uticao na igru, dobio javnu opomenu.

Izvor, foto i VIDEO

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: