Da li će konačno Uefa kazniti Albance? (VIDEO)

UEFA mora konačno da reaguje – Nakon divljanja huligana u Palermu, albanski fudbalski savez gotovo izvesno očekuje kazna – možda čak i drakonska – od strane evropske kuće fudbala. Nakon pirotehničke „predstave“ igrači oba tima su morali da napuste teren, a jedan redar prevezen je u bolnicu, pošto je u njegovoj blizini pala eksplozivna naprava.

Utakmica između Italije i Albanije, koja se igrala u Palermu, prekinuta je zbog navijačkih nereda.

Albanski navijači zapalili su brojne dimne bombe i druga pirotehnička sredstva, a onda njima zasuli i teren. Jedna petarda je eksplodirala u blizini italijanskog golmana Đanluiđija Bufona, koji je, inače, igrao svoj 1000. profesionalni meč.

Prema pisanju „Gazete delo sport“, povređen je jedan redar koji je stajao pod tribinom gde su smešteni albanski navijači.

Zbog dima se gotovo ništa nije videlo na jednom delu stadiona, a sudija je igrače povukao u svlačionicu. Nakon desetak minuta susret je ipak nastavljen.

Italija je pre prekida imala vođstvo (1:0), a nakon nastavka igre brzo ga je povećala na 2:0, što je skor kojim je susret i završen.

Ružne scene na terenu jako su pogodile italijanskog stručnjaka na klupi Albanije Đanija De Bjazija.

„Veoma sam uzbuđen, video sam stranu albanskih navijača koju još nisam. Bio sam uzdrman i bolelo me je da gledam te scene, nisam to očekivao od albanskih navijača“, rekao je De Bjazi.

Naravno, ovo nije prvi incident u kojem su protagonisti bili simpatizeri albanske fudbalske reprezentacije. Incident na meču Srbija – Albanija sa dronom, provokativnom zastavom i sukobima na stadionu Partizana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine dobro je poznat, kao i izostanak, čini se, adekvatne kazne za počinioce.

Pitanje pred Uefom sada je da li će ovoga puta biti dosledniji u primeni sopstvenih disciplinskih pravila i kazniti huligane na adekvatan način…

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: