Borba veka – Iako nije za titulu već više za prestiž ova borba će probiti sve rekorde

Svet polako trese euforija oko borbe veka u boksu između neporaženog svetskog šampiona Flojda Mejvedera (49-0 skor) i MMA šampiona  Konora Mekgregora.

Mnogi mediji se utrkuju sa ciframa koje će ovaj događaj zaraditi i pitaju se da li će premašiti sumu od 623 miliona dolara koliko je zaradio boks meč Mejvejder – Pakjao.

Kako je preneo BBC, obojica bi trebalo da zarade oko 100 miliona američkh dolara i tako budu učesnici jedne od najskupljih borbi u istoriji.

Mejveder se vraća boksu posle dve godine, kada se povukao nakon što je pobedio u svih 49 borbi, dok Mekgregor nikada nije profesionalno boksovao, ali je na njegovu incijativu zakazana borba.

PRODAJA KARATA

Zarada od prodaje karata meča Mejvejder – Pakjao iznosila je 79,1 milion dolara, dok se projketovano očekuje od duela sa Mekgergorom 77,1 milion.

Za meč sa Pakjaoom proidato je 16m219 karata po prosečnoj ceni od 4,451 dolara. Ako se duel sa Konorom bude održavao u T Mobil areni u Vegasu tamo ima 3.200 mesta više.

PLATI PA GLEDAJ

Po sistemu plati pa gledaj na šta se odnosi internet i kablovska televizija duel Mejvejdera u Pakjaa zaraio je 455 miliona dolara, dok se od duela sa Mekgregorom očekuje 475 miliona.

Cena za pay per wiew košta 99 dolara za ovaj meč.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

ZARADA OD SPONZORA

Borba između Mejvejdera i Pakjaa zaradila je 18,miliona dolara, dok se za borbu veka očekuje zarada od 22 miliona od sponzora

PRODAJA ROBE

Od prodaje robe sa ovog meča u šta ulaze majice, kačketi, i ostale brendirane stvarti duel između Mejvejdera i Filipinca je zaradio 1 milion dolara, dok se od borbe veka očekuje 2 miliona dolara.

Izvor i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »