Bivši selektor reprezentacije Srbije obelodanio da je krajem prošle godine odbio vrlo unosnu ponudu jednog kineskog kluba.

Siniša Mihaljović sa Torinom beleži ove sezone vrlo dobre rezulrate u Seriji A što ga je preporučilo bogatim poslodavcima sa dalekog istoka.

Prema rečima bivšeg selektora jedan kineski klub ponudio mu je tokom decebra veoma lepu finansijsku ponudu, koja ga je kako priznaje bacila u dilemu i donela mu nekoliko neprespavanih noći.

Ipak Miha je kao i uvek ostao čvrstog stava, rešen da završi započet posao sa „bikovima“ pa se samo ljubazno zahvalio Kinezima na ponudi.

-U decembru sam dobio unosnu ponudu da radim kao trener u Kini, ali sam odlučio da je odbijem jer ne volim da ostavljam posao nedovršen. Iskreno, imao sam par neprospavanih noći razmišljajući o novcu koji sam mogao da zaradim tim ugovorom, ali život zahteva da donosite važne odluke tako a ovo je bio moj izbor- rekao je Mihalović.

Ipak on potpuno razume igrače koji su doneli suprotne odluke od njega a takvih je u poslednje vreme sve više i više.

– Trebalo bi poštovati igrače koji odlaze tamo zbog zarade, jer karijera fudbalera za razliku od trenerske nije toliko duga. U Kini možete da zaradite pet ili šest puta više nego u Italiji. Kina više nije mesto gde se okupljaju ‘istrošeni’ igrači, poput Katara ili Amerike.- zaključio je Miha.

Pripremio: Vladimir Kolarik

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »