Cvetković: U Gdanjsk bez imperativa, u Nišu da izginemo

Selektor muške reprezentacije Jovica Cvetković objavio je spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2018. koje će Srbija igrati u Poljskoj i protiv Belorusije u Nišu

Rukometaši Srbije prvo će igrati u Gdanjsku protiv Poljske 3. novembra, a potom i protiv Belorusije tri dana kasnije. Selektor se odlučio za 18 imena. Golmani: Strahinja Milić (Vardar), Vladimir Cupara (Ademar Leon), Darko Arsić (Metalurg). Leva krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Dobrivoje Marković (Zagreb). Desna krila: Darko Đukić (Vive Kilce), Bogdan Radivojević (Flensburg). Levi i srednji bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Momir Rnić (Melsungen), Ilija Abutović (Vardar), Petar Nenadić (Fukse Berlin), Petar Đorđić (Flensburg). Desni bekovi: Nemanja Zelenović (Magdeburg), Stefan Terzić (Benfika), Aleksandar Stanojević (Al Ahli). Pivotmeni: Rastko Stojković (Meškov), Mijajlo Marsenić (Vardar), Zoran Nikolić (Konstanca).

Selektor Jovica Cvetković najavio je vraćanje nekih igrača koji su ranije bili nosioci, ali će to morati nekom drugom prilikom. Ipak, ne odustaje od te ideje.

  • Oni su na vrhuncu. Hajde da pričamo o Momiru Iliću, Marku Vujinu, i dalje su glavni u Vespremu i Kilu. Toskić igra izvanredno, Stojković je jedan od najboljih pivotmena. Svi su oni ušli malo u godine, ali ne delim igrače na mlade i stare, već na dobre i loše. Mi smo mala zemlja, ne smemo da bacamo igrače. Razgovarao sam sa par njih i razumem zašto neće da dođu – rekao je između ostalog Cvetković.

Ovo mu je treći selektorski mandat, a sigurno je da neće imati lak posao, jer su ozbiljni rivali u grupi, dva najozbiljnija za jedno od dva mesta koja vode u Hrvatsku 2018. već dolaze u novembru mesecu.

  • Kvalifikacije traju šest utakmica. Znamo ako dobijemo sve kod kuće da možemo biti drugi. Poljaci imaju najbolji rejting. Ne postoji imperativ pobede u Gdanjsku. Nećemo da pretimo, ne idemo sa belom zastavom. U Nišu ćemo izginuti, dati sve od sebe i vratiti za veliku pomoć koju očekujemo. Tražimo da Niš počne ponovo da nam veruje. Ne sumnjam da će atmosfera biti dobra i da ćemo napraviti dobar rezultat.

Pored Srbije, Poljske i Belorusije u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo još je i Rumunija.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: