Cvetković: Ponovo moramo krvavo da se borimo, ali ne lažima i prevarama

Ponovo nas čeka žestoka borba – Jovica Cvetković treći put za kormilom nacionalnog tima ima zadatak da privoli sve najbolje igrače da se vrate u reprezentaciju

Jovica Cvetković treći put među Srbima. Nekada vrsnom desnom beku, čoveku sa najsavršenijim skok šutem, uoči Vaskrsa i zvanično je poveren selektorski mandat. Jesenas je pod oznakom vd, na dva meča kvalifikacija, za EP dogodine u Hrvatskoj, takođe obavljao ovu dužnost. Slučajno ili ne, poslednje veliko takmičenje na kome su Orlovi leteli sa Jovicom Cvetkovićem bilo je baš u Hrvatskoj, SP 2009.

Srbija je ponovo u poziciji kad je sve pitanje života i smrti, opstanka rukometa. Jer, ruku na srce, nikako ne bi valjalo, posle Svetskog prvenstva u Francuskoj da propustimo još jedno veliko takmičenje.

Nikako da se osvestimo da smo kao sport nazadovali, nema nas već neko vreme, ponovo moramo krvavo da se borimo za status, tvrdi Cvetković nastavljajući:

– Ali, ne lažima i prevarama već posvećenošću, verom u onoga koga smo izabrali. Ne smemo više da budemo loši između sebe, moramo da imamo mnogo pozitivne energije i vere. Bez obzira kako sve izgledalo optimista sam. Moram da budem, jer ako nisam, kako onda da to tražim od igrača?!

Jovica Cvetković rođen je 18. septembra 1959. Igrao je za Crvenu zvezdu, Metaloplastiku, Minden, Bidasou, Teku, Konversano, Kvenku. Kao trener vodio je Konversano, Stari grad, Crvenu zvezdu, Metalurg, Železničar, Borac, reprezentaciju Saudijske Arabije, reprezentaciju Srbije (2006-2009 i dve utakmice kvalifikacija 2016).

Olimpijski šampion bio je sa Jugoslavijom 1984. i svetski prvak 1986. ujedno i najbolji igrač na SP u Švajcarskoj, bio je prvak Evrope sa Metaloplastikom 1985., a kao trener ima titulu sa Crvenom zvezdom 1995, dupla krunu 2004, duplu krunu sa Metalurgom, triplu krunu sa Borcem 2013.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: