Cvetković: Iz dvomeča sa Rumunima želimo dva boda

Sa Rumunima za EP – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je cilj predstojećeg dvomeča sa Rumunima u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj osvajanje dva boda. Prvi meč se igra u četvrtak u Rumuniji, direktan prenos je na našem Drugom programu od 19.00 časova. Revanš je u nedelju od 20.00 časova

Posle dva odigrana kola u drugoj grupi, Srbija sa pobedom protiv Poljske i porazom od Belorusije ima dva boda, dok su Rumuni na čelu sa maksimalna četiri boda, zahvaljujući pobedama protiv Belorusije i Poljske.

Plasman na finalni turnir izboriće po dve selekcije iz svake od sedam grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

„Cilj je jasan, uzeti dva boda iz dvomeča. U drugom meču igraju Poljaci i Belorusi, očekujem da se Poljaci vrate u normalu posle dva poraza na startu. Interesuju nas dva boda kod kuće, a do kraja može svašta da se desi. U nekim kalkulacijama, ako Poljaci dobiju oba meča sa Belorusima, dolazimo u situaciju da sve rešavamo u meču sa Poljskom u Nišu. Poljaci su mnogo bolji od Belorusije i vrlo je moguć takav scenario“, izjavio je Cvetković na konferenciji za medije u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima, ekipa ne oseća nikakav pritisak jer će u rumunskom gradu Baja Mareu igrati pred 10.000 domaćih navijača.

„Zar se nije stekao utisak u Poljskoj pred 10.000 navijača da smo mi domaćini? Ostaćemo koncentrisani, ovi momci su igrali pred 20.000 ili 25.000 ljudi u Kelnu na F-4. Dobro je biti umereni optimista. Oni se više plaše nas nego mi njih“, poručio je Cvetković.

Srpski tim predvodiće povratnici Marko Vujin i Dalibor Čutra, koji izuzetno poznaje Rumune pošto već nekoliko godina igra u Konstanci.

Na putu u Rumuniju ide sledećih 16 igrača:

Golmani: Strahinja Milić i Vladimir Cupara.

Leva krila: Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić.

Desna krila: Darko Đukić i Rajko Prodanović.

Levi bekovi: Žarko Šešum, Petar Đorđić, Ilija Abutović, Draško Nenadić.

Srednji bekovi: Petar Nenadić, Dalibor Čutura.

Desni bekovi: Marko Vujin i Nemanja Zelenović.

Pivotmeni: Rastko Stojković i Mijailo Marsenić.

Meč između Rumunije i Srbije igra se u četvrtak od 19 sati, a revanš je u nedelju 7. maja u Kragujevcu, od 20 sati.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: