Trener pazarskog tima Vladan Cvetanović ocenio je da njegovi igrači nisu bez šansi protiv favorizovanih Kragujevčana.

„To je jedna utakmica, a oni su favoriti na papiru. Verovatno će posle titule biti rasterećeni i željni duple krune, da bi potvrdili da su najbolji i da dominiraju u našem futsalu. Bez poraza su cele sezone, ali sve karte su na stolu. Mi smo u usponu forme i ako pružimo maksimum i odradimo tehničko-taktičke detalje kako treba, imaćemo svoje šanse“, rekao je Cvetanović.

Trener Pazaraca je dodao da nije toliko važno kako će njegova ekipa početi, već da li će uspeti da izdrži ritam koji diktira rival.

„Ekonomac gazi tempom, prosto melju. Kod njih nema mnogo razlike u kvalitetu između prve i druge četvorke. Bitno je izdržati svih 40 minuta“, naveo je Cvetanović.

Ekonomac, koji je prošlog vikenda osvojio devetu titulu državnog prvaka, boriće se za svoj treći pehar u kupu, dok će Novi Pazar prvi put igrati u finalu.

Cvetanović je prethodno bio trener Ekonomca, gde ga je nasledio sadašnji trener sastava iz Kragujevca Predrag Rajić.

„Razlikuju se dosta moj i Rajićev tim, uneo je nešto svoje. I dalje igraju brzo i atraktivno, ali su im stranci doneli smirenost i potrebno iskustvo, čime su doprineli njihovoj možda i boljoj igri“, kazao je Cvetanović.

Na pitanje koje igrače Ekonomca bi voleo da ima u svojoj ekipi, strateg Novog Pazara je posle kraćeg razmišljanja odgovorio:

Golmana Nemanju Momčilovića i Ukrajinca Jevhena Valjenka“, rekao je Cvetanović.

Finale Futsal kupa Srbije između Novog Pazara i Ekonomca igraće se danas od 18.30 u dvorani Sportskog centra Požarevac.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »