Čuveni reper pokreće basket ligu penzionisanih NBA zvezda: Ajverson, Brajant i ostali igraće „3 na 3“!

Ajs Kjub želi i dalje da uživa u magiji najvećih košarkaških imena, a smislio je i kako

Zamislite da imate mogućnost da organizujete basket ligu u kome ćete gledati penzionisane velikane NBA lige.

Takvu ideju na putu je da u delo sprovede čuveni američki reper (i glumac, producent, tekstopisac, scenarista) O’Šea Džekson, daleko poznatiji kao Ajs Kjub koji je sa ponosom predstavio projekat “Big 3″, ligu u basketu “3 na 3″ sa zvučnim imenima poput Alena Ajversona, Kenjona Martina, Rašarda Luisa…

Ajs Kjub, rodom iz losanđeleskog predgrađa Kompton, želi i dalje da uživa u magiji penzionisanih NBA zvezda koje su se skoro povukle iz igre ili su to uradile pre nekoliko godina.

Njegova želja je da ih sve ponovo okupi u ligi koja bi trebalo da krene 27. juna.

Razmišljao sam o ovome minut – rekao je bivši član kultnog sastava “NWA” i dodao:

Povlačenje Kobija Brajanta samo me je nateralo da ubrzam odluku, jer mislim da on i dalje može da igra na visokom nivou. Osmislio sam ligu, napravio koncept i sve što treba.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Projekat koji će, nadamo se, zaživeti u narednim godinama i okupiti brojne asove koji izađu iz NBA lige predstavljen je na Menhetnu, gde je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovala za sada najjača imena “Big 3″ lige: Ajverson, Martin i Luis. Očekuje se da će ih biti još.

Džef Kvatinec je ime čoveka koji je zajedno sa Ajs Kjubom krenuo u ovaj poduhvat.

Ovo je ostvarenje sna. Bezveze je kada vidite da vaši omiljeni igrači idu u penziju. Ovo je velika poslovna prilika, ali kao navijač, oduševljen sam što momke koje poznajem i dalje mogu da gledam kako igraju na najvišem nivou. Srećan sam što imam i prave ljude uz sebe sa kojima mogu da realizujem projekat onako kako treba – kazao je reper.

Njegove reči o velikoj ljubavi prema košarci i omiljenim igračima ne ostavljaju ravnodušnim nijednog istinskog košarkaškog fana.

– Odrasli smo gledajući ih (igrače). Bili smo svedoci njihovih uspona i padova, gledali smo kako pobeđuju… Postali su deo našeg svakodnevnog života. I onda, odjednom, nema ih više. To vam je kao da izgubite voljenog člana porodice. I ja imam svoje heroje, a mnogi od njih su košarkaši.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

O takmičenju…

Utakmice će se igrati jednom nedeljno, planirano je da to bude subota. Sve četiri utakmice igraće se na istoj lokaciji, s tim da će se mesto odigravanja menjati svake nedelje. Pominju se lokacije poput gradova koji su nekada imali, a više nemaju NBA franšizu, poput Sijetla. U planu je Njujork kao prestonica basketa u vreme pauze u najjačoj ligi na svetu. Pobednik će biti onaj tim koji prvi dođe do 60 poena. Novina je da će biti uvedena linija za četiri poena, pored standardne za tri.

– Očekuje nas žurka – konstatovao je koosnivač lige Kvatinec.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: