Čutura: „Nevjerojatno je da se Srbi tako šetaju bez Tea, Bjelice…“

Zoran Čutura, legendarni hrvatski košarkaš, sada kolumnista podseća da hrvatskoj košarci trebaju neka nova pravila i sistemska rešenja za probleme.

Čutura je u svom tekstu za germanijak.hr istakao da su reprezentacije koje su dospele do polufinala zasluženo tu.

Podsetio je i da Evrobasket porazom Hrvatske nije završen.

„Ako ste slučajno zaboravili – Evrobasket se igra i dalje. Bez obzira na eliminaciju naše reprezentacije. Ne bi čovek rekao… I to je dobra, dobra košarka.“

Čutura kaže da je prolazak Srbije kroz eliminacionu fazu do sada bio neverovatan imajući u vidu ko sve nedostaje srpskom timu. Za to je prema njegovim rečima zaslužan sistem koji je uspostavio selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

„Srbija je relativno lako prošla premekane Italijane – iako im je Bogdanović s 21 poenom bio najbolji strelac, uništili su ih u reketima. Skinuli su 17 lopti u napadu. Srbija je pravi primer za termin ‘momčad’, može i ‘tim’. Selektor Đorđević je uspostavio sistem, i u toj slagalici nadomestio je odsutne novim delićima. Neverovatno je da se Srbi tako ‘šetaju’ kroz nokaut fazu bez Teodosića, Bjelice, Kalinića i ostalih… Čestitke“, kaže Čutura.

Mnogi su se u susednim zemljama pored Hrvatske više začudili zbog potopa Hrvatske u osmini finala od Rusije. Hrvatska je u grupi delovala ubedljivo, jedina je sačuvala čast protiv moćne Španije, ali je ipak stala već na ulasku u nokaut fazu.

„Moram se još malo vratiti na ispadanje naših u osmini finala na onakav način. Dobio sam te večeri i dan nakon utakmice puno poruka i vodio puno razgovora. Nekako ispada kako su se gledaoci iz Srbije i Slovenije više nasekirali od nas u Hrvatskoj – verovatno jer ne prate našu reprezentaciju u kontinuitetu, pa im je teško da procene njene konačne domete. I, pazite, oni zaista navijaju za nas…“, zaključuje Čutura.

Izvor B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: