Svedska prestonica tenisa, Pariz domaćin je Rolan Garosa koji se igra od 26. maja! Mnogi su se pribojavali, strahovali, sumnjali u Novaka Đokovića, prognozirali mu da će doživeti ranu eliminaciju na Rolan Garosu. Na velikom testu bio je u trećem kolu protiv Lorenca Muzetija. Ne dešava se često da Srbin ne slovi za ogromnog favorita u trećoj rundi grend slema. Ovoga puta je to bio slučaj, s pravom.

Đoković obara Federera?!

Ipak, upravo u tom meču Novak je dobio ono što je hteo. Dug, iscrpljujuć meč i test izdržljivosti i ono što je najvažnije, pojavila se ona ludačka želja kod njega. A ako niste znali, našem teniseru je ovo bila 369. pobeda na grend slem turniru, čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Dakle, ukoliko savlada Fransiska Serundola (ponedeljak, 16.00), Novak će i u ovom parametru postati neprikosnoven – i najbolji. Paradoksalno, ali Đoković ima najviše grend slem pobeda na Rolan Garosu (95-16), gde je osvojio “samo” tri titule.

Najveće uspehe pravio je u Melburnu (10) i tu ima skor 94-9, nešto slabiji je na Vimbldonu, gde je trofej podizao sedam puta uz učinak 92-11, dok je u Njujorku slavio u četiri navrata, uz skor 89-13.

Iako je meč sa Muzetijem završio tek u tri sata posle ponoći, što je nesumnjivo uticalo na rutinu, oporavak i pripremu za naredni okršaj, veliki je favorit protiv Argentinca sa kojim se do sada nije sastajao.

sport.org.rs/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »