Mega protiv Crvene zvezde od 18 časova u dvorani „Ranko Žeravica”

Košarkaški prvaci u novijoj srpskoj istoriji ne samo da su dve ekipe, nego su na tronu u velikim serijama: Partizan 2002-2014, Crvena zvezda 2015-2023. Za trećeg šampiona su pretendovali FMP Železnik, Hemofarm, Radnički iz Kragujevca i Mega, ali teško je juriti vrh sa „večitim” rivalima koji su kako stvari stoje pred svojom raskrsnicom za sledeće titule…

Za ove druge srpske klubove od FMP-ovog osvajanja Kupa „Radivoja Koraća” 2007. nije bilo trofeja (48 mogućih iz nadmetanja većine većih klubova), ni iz ABA lige, osim – jednog. Osim Kupa Koraća koji je 2016. podigla Mega, koja je rival „crveno-belih” od 18 časova u 11. kolu regionalne lige (dvorana „Ranko Žeravica”). Jedinog klupskog pehara za 25 godina rada.

Ovog 23. decembra je veliki rođendan košarkaškog brenda, osnovanog kao Avala Ada, koji ovim brojem govori da je iza njegova raskrsnica kluba koji je orijentisan na mlađe igrače. Uostalom „svoj Istanbul” video je pred 18. rođendansko slavlje, februara 2016. u Nišu, pobedom od 85:80 protiv Partizana.

Mega je i potonjih sezona bila posvećena mladim igračima, nalazeći svoje vrhove na draftu za NBA ligu, ali ova raskrsnica srpskih „večitih rivala” se vidi, kao i leta 2015. sa promenom na tronu srpske Superlige. Onda je Mega videla svoju šansu i odigrala svoju igru, mnogo veću od jednog finala kupa, jer kako se pokazuje, i za Koraćev pehar se traži nadrealan poduhvat.

Trener Dejan Milojević (od 2012. do 2020. Mega) za antologijski susret u „Čairu” selektirao je sastav: Stefan Simić, Ognjen Jaramaz, Milenko Veljković, Novak Musić, Nikola Ivanović, Nikola Pavlović, Timoti Luvavu-Kabaro, Alfa Kaba, Rade Zagorac, Đorđe Simeunović, Danilo Nikolić i Nikola Janković.

Ali, priča o ovom Kupu krenula je ranije, zapravo je klupska strategija osmislila igru Mege za ovu sezonu, sa ciljem u Nišu. Trebalo je da se vidi žreb,

Ostavi komentar

Translate »