Fudbalski klub Crvena zvezda obratio se pismom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Draganu Džajiću i potpredsedniku FSS Branislavu Nedimoviću u kome se navodi da su „crveno-beli” jako razočarani kadrovskim rešenjima rukovodstva FSS.

„Kao naš najveći fudbalski Klub, učesnik UEFA Lige šampiona i neko ko je srpskom fudbalu unazad sedam godina doneo preko 30 miliona evra, smatramo da imamo jak osnov i obavezu da izrazimo svoje duboko nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima FSS i ljudima koji su nedostojni i nesposobni da naš fudbal vode u pravcu boljitka i razvoja”, navode iz Crvene zvezde.

„Crveno-beli” ističu da su svi kadrovi prethodnog rukovodstva FSS ostali na svojim mestima, bez promena u strategiji i načinu rukovođenja fudbalskim Savezom.

„Nismo spremni da prihvatimo status kvo dok ostale evropske asocijacije rade i razvijaju fudbal u svojim zemljama. Nismo spremni da nemo posmatramo dalje urušavanje srpskog fudbala i nazadovanje u odnosu na fudbalski naprednu Evropu. Dokazali smo da znamo kako se ide razvojnim putem i želimo da naš nacionalni Savez krene istim putem za šta su potrebni novi ljudi. Sa starim kadrovima nema novih pobeda”, stoji u saopštenju šampiona Srbije.

Crvena zvezda je podsetila da je klub imao mnogo problema sa prethodnim rukovodstvom FSS.

„Zbog ovih problema Crvena zvezda godinama nije imala nikakav odnos sa Savezom i iz kojih razloga se Klub zalagao za promene u fudbalskoj organizaciji. Novo rukovodstvo FSS za ovih šest meseci nije učinilo nijednu promenu u odnosu na prethodnike i neprijatno smo iznenađeni vašim nečinjenjem. Verujemo da velikom delu nosilaca važnih funkcija unutar FSS smeta jaka Crvena zvezda, da im smeta što smo redovni učesnici UEFA Lige šampiona, verujemo da im smetamo i mi kao menadžment Kluba koji je vratio sjaj Zvezdi i vratio je u elitu Evrope”, ističu u beogradskom klubu.

Crvena zvezda je istakla da je nezadovoljna radom predsednika sudijske organizacije FSS Dejana Filipovića.

„Nakon juče održanog seminara sudija u Staroj Pazovi još jednom smo uvereni da je cilj rukovodećih kadrova Saveza udar na Crvenu zvezdu. Kako drugačije objasniti da se juče na seminaru pred 60 sudija Super i Prve lige Srbije od strane Filipovića otvoreno govori samo i isključivo protiv Crvene zvezde. To nije prvi put već Filipović to radi već duži period, kontinuirano i beskrupulozno”, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

„Crveno-beli” su apelovali na čelne ljude FSS „da mora doći do promena unutar FSS na mnogim pozicijama”.

Potrebni su novi ljudi, sveža krv i dobra energija. Posebno se to odnosi na promenu prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića i njegovog mentora generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. To su dve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji, a nasledili ste ih od bivšeg rukovodstva koje je bilo neuspešno po svim parametrima. Nema novih pobeda sa lošim i tuđim kadrovima. Nadamo se konstruktivnim rešenjima i dobrim odnosima.

Hvala na razumevanju i sportski vas pozdravljamo”, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Ostavi komentar

Translate »