Crno-beli imenovali novog trenera! Todorić više nije sportski direktor Partizana.

Nenad Čanak i zvanično zamenio Mutu Nikolića.

Kako što je i najavljivano, umesto Miroslava Mute Nikolića crno-bele će u narednom periodu voditi Nenad Čanak.

– Daću sve od sebe da vratimo Partizan tamo gde pripada – rekao je Čanak kom će pomagati Dejan Mijatović, čovek imenovan za njegovog prvog pomoćnika.

Prethodno se medijima obratio i predsednik Ostoja Mijailović.

– Ugovor sa Nikolićem je raskinut zbog loših sportskih rezultata. Biće napravljen sporazumni raskid kako se ne bi razvlačili po sudovima i narednih dana ćemo sesti da razgovaramo – rekao je  Mijailović.

Takođe, sa mesta sportskog direktora pomeren je Dragan Todorić koji će sada biti savetnik predsedniku Ostoji Mijailoviću.

– Želim da to bude nov, mlad, direktor i sportista koji poznaje košarku. Čovek koji će uneti novu energiju. Pregovori su u toku – rekao je Mijailović.

Partizan je ojačao i sponzorski pul, pošto su potpisali ugovor sa “Budget Rent a Car-om“ koji je otpisao raniji dug i dao vozla na korišćenje. Takođe, potpisana je saradnja i sa “Atom Partners-om“

Mijailović je istakao i da je dug Partizana nešto preko sedam miliona evra. Međutim, najavio je i da će nekolicina igrača oprostiti dugovanja koja su u visini oko 200.000 evra.

Budžet za igrače je milion i 50.000 evra, a da je 12.000 dolara najveća mesečna plata.

– Moram da dodam i to da Marfin banka može da otera Partizan u bankrot i pokušaćemo da utičemo na rešavanje štetnih ugovora. Ne možemo da vratimo dugove za mesec dana – jasan je Mijailović:

– Ako poverioci ne budu imali razumevanja, Partizan ništa neće uraditi. Ja, dok sam u Partizanu, neće se potpisivati nijedan štetan ugovor. Mnoge stvari su ranije rađene zbog rezultata.

 Mijailović je istakao i da je nudio Marfin banci 400.000 evra za kupovinu duga od 1.1 miliona, ali da je odbijen.

– Ne znam kako je Zvezdi za milion oprošten dug od pet miliona, ali možd aMarfin banka više voli Zvezdu.

Izvor i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »