Povratak na Marakanu – Predsednik KK Crvena zvezda mogao bi ponovo u fotelju u Ljutice Bogdana

Velika bura stvorila se na Marakani posle poraza od Voždovca, koji je udaljio Zvezdu od titule, ali je uticao i na potrese i neke odlaske iz kluba

To je uslovilo odlazak trenera Miodraga Božovića sa mesta trenera, a takođe i burnu konferenciju generalnog direktora Zvezdana Terzića, koji je rekao da je njegova ostavka takođe na stolu i da će posle Skupštine, koja je zakazana za 4. i 5. jun podneti izveštaj o svom radu i omogućiti delegatima da odluče o njegovom daljem boravku u klubu.

Kao jedno od mogućih rešenja u slučaju odlaska Terzića pominje se Nebojša Čović. Prema sananjima dnevnog lista Srpski Telegraf, sadašnji predsednik KK Crvena zvezda, postaće komandnu palicu fudbalskog kluba, a navodno bi na čelo kluba trebalo da dođe do početka nove sezone, nakon što se održe izbori za Skupštinu kluba.

Podsetimo, Čović je već imao funkciju u fudbalskom klubu, kada je došao 2012. godine nakon odlaska rukovodstva na čelu sa Vladanom Lukićem. Tada je bio inicijator da se uradi detaljna finansijska analiza, kako bi se tačno znalo koliki je dug kluba, kao i kako je poslovalo svako rukovodstvo od 1991. godine do odlaska Vladana Lukića.

Utvrđeno je da je Zvezda dužna skoro 50 miliona evra, a on je bio zagovornik principa da se žrtvuje sezona ili dve u rezultatskom smislu, kako bi se klub finansijski oporavio i kako bi se stvorila zdrava osnova za dalje poslovanje. Takođe je predlagao da Zvezda stvori sistem kao Barselona, te da fudbalski klub bude nosilac celog sportskog društva.

Međutim, došlo je do određenih nesuglasica sa ostalim članovima tadašnje uprave, koji su želeli drugačiji način rada i Čović je napustio fudbalski klub i posvetio se košarkaškom klubu.

On je za Srpski Telegraf kratko prokomentarisao informaciju o povratku na Marakanu i istakao da je trenutno koncentrisan samo na košarkaški klub.

– Hvala onima koji to pominju, ali sve je to na dugom štapu. Trenutno sam koncentrisan samo na košarkašku sekciju – rekao je Čović.

Ono što bi Čoviću moglo da predstavlja problem u obavljanju vodeće funkcije u Ljutice Bogdana 1a, jeste to što i sam priznaje da se ne razume mnogo u fudbal, a prvi fudbalski derbi u životu bio mu je 2012. godine, kada je došao u klub na mesto potpredsednika.

Izvor i foto Telegraf

One thought on “ČOVIĆ SE VRAĆA NA MARAKANU: Predsednik košarkaškog kluba od leta preuzima Zvezdu od Terzića?”

Ostavi komentar

Translate »