Čović: Sa dva pojačanja ćemo biti ravnopravni sa svima, ali je teško pronaći pravog igrača kad nemate novca

„Posle onakve utakmice, prvo osećanje koje sam imao bilo je da mi je došlo da puknem od muke“, keže predsednik srpskog šampiona

Prvom čoveku Crvene zvezde Nebojši Čoviću, kao u ostalom i svim pristalicama crveno-belih, teško je pao poraz od Darušafake u četvrtak. Srpski šampion je 39 minuta imao prednost i nalazio se na korak od velike pobede, ali je skupoceni tim iz Istanbula pronašao način da dođe do preokreta i osvojio vredne bodove na izuzetno teškom gostovanju.

Bukvalno je nedostajala samo jedna lopta u košu gostujućeg tima da utakmica i konačno bude prelomljena u korst ekipe Dejana Radonjića, ali se to nije dogodilo.
„Posle onakve utakmice, prvo osećanje koje sam imao bilo je da mi je došlo da puknem od muke. Međutim, kao predsednik kluba ne bih smeo da se prepuštam velikim slavljima ni velikim tugovanjima, već da racionalno razmišljam. Pred početak meča znali smo sa kakvim potencijalom raspolaže protivnik, posebno u finansijskom smislu“, rekao je Čović, a prenosi Informer.

Crvena zvezda je pokazala da može da bude konkurentna u Evroligi, ali bi sa dva kvalitetna pojačanja na plejmejkerskoj i centarskoj poziciji, mogla da se nada ozbiljnom rezultatu u elitnom takmičenju.
„Mi smo želeli da vidimo koliko ćemo biti konkurentni u Evroligi sa ovim sastavom i pokazali smo da predstavljamo dostojnog protivnika. Iako ćemo igrati protiv klubova koji imaju mnogo veće budžete od nas, izvesno je i realno da ćemo sa dva pojačanja biti još konkurentniji i skoro ravnopravni sa svima. Samo što je teško pronaći pravog igrača kad nemate novca, ali ni prava na grešku“.

Duga klupa – razlika između želje, forme i objektivnih mogućnosti

Ipak, rezultat u Evroligi nije prioritet.
„Susrećemo se sa velikim problemima, ali nećemo ih rešavati kukanjem, već radom i angažovanošću. Naš prioritet i ove sezone je osvajanje ABA lige, domaće lige i kupa, a u Evroligi igramo bez ikakvog opterećenja, s namerom da ostvarimo što je moguće bolji rezultat“.

Crvena zvezda već u ponedeljak gostuje Krki u Novom Mestu, dok narednog petka ide na noge Galatasaraju u Istanbul. Navijači Zvezde neće putovati u Tursku.
„Strah od Galatasaraja ne postoji, a što se tiče naših navijača, oni neće ići organizovano u Istanbul. Videćemo kakav će tamo biti ambijent. S tim što moram da upozorim da smo već protiv CSKA u četvrtak uveče mogli da vidimi šta rade navijači Galatasaraja. No oni imaju svog vođu i on se zone Ergin Ataman“, zaključio je Čović za Informer.

(FOTO: Star Sport)

Izvor

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Čović: Sa dva pojačanja ćemo biti ravnopravni sa svima, ali je teško pronaći pravog igrača kad nemate novca”

  1. sladjan

    straasno ljudi !gde su tolike pare budzet kluba 5000000 evra koga vi zezate!!!!!!!

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: