Čović: Razmišljamo o produžetku saradnje sa Radonjićem, pojačanje posle Nove godine

Na planu pojačanja se intenzivno radi sve ovo vreme, međutim – niko ne želi da napunimo sastav samo da bi ga napunili – ponovio je predsednik Crvene zvezde

PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović u intervjuu za navijački portal RSB govorio je o mnogim temama, među kojima se izdvaja najaktuelnija – sve glasnija priča o dolasku igrača na poziciji krilnog centra. Više nije tajna da je naš evroligaški predstavnik u pregovorima sa Amerikancem Dionom Tompsonom, koji je na korak od raskida saradnje sa turskim Galatasarajem.

  • Na planu dovođenja pojačanja se intenzivno radi sve ovo vreme, međutim, niko ne želi da napunimo „roster“ samo da bismo ga napunili. Drugo, moramo pažljivo da dovodimo igrače, da smanjimo rizik od moguće greške.

Finansijski faktor je najvećim delom „krivac“ za dugo čekanje na pojačanje u reketu, uz činjenicu da je izbor kvalitetnih visokih igrača na tržištu veoma oskudan. Imajući u vidu da će Tompson dobiti obeštećenje od Galate za raskid ugovora, kao i da bi pravo nastupa za crveno-bele u Evroligi stekao posle 15. kola i time umanjio troškove novom klubu, verovatno bi bio najisplativije rešenje za tim našeg šampiona.

  • Kada imate puno para, mnogo je manji prostor da napravite grešku. Kada nemate para, a trebalo bi da dovedete igrača koji bi pravio prednost u igri – onda morate da vodite računa – rekao je Čović i ponovio da će konačnu procenu dati struka, u dogovoru sa rukovodstvom kluba.

Upitan kada bi pojačanje moglo da stigne na Mali Kalemegdan, istakao je početak januara kao optimalan rok.

  • Mislim da ćemo doći do rešenja odmah nakon Nove godine. Koje je to ime i prezime? Mogu da kažem samo da se ne radi o Džordanu – nije želeo da potvrdi da je izbor struke pao na 28-godišnjeg Amerikanca velikog iskustva u evropskoj košarci.

Prvi čovek Crvene zvezde govorio je i o statusu trenera Dejana Radonjića, kome ugovor sa klubom ističe na kraju sezone.

  • Veoma sam zadovoljan radom Dejana Radonjića, a što se tiče produženja saradnje – razmišljam o tome. Mislim da bi to i njemu i nama prijalo.

Na pitanje da li Radonjić trenerskim rezultatima već izlazi iz okvira koje Zvezda može da mu pruži, odgovara:

  • Zasada ne izlazi, a mislim da je normalan i skroman čovek, koji zna situaciju u Zvezdi. Mislim da oko tog dela ne bi trebalo da bude problema. Naravno, ima i svoj život i porodicu, ali pričaćemo o tome. Ja se nadam – uskoro. Što se mene tiče, kako stoje stvari, ja bih voleo da vidim Radonjića kao trenera i naredne sezone – konstatuje Čović.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: