„Bez ograde i cenzure“, ističe se na klupskom sajtu.

Predsednik KK Crvena zvezda mts tokom proteklih dana dobio je brojna pitanja navijača crveno-belih postavljenih putem Twittera ili elektronske pošte. Klub je u utorak objavio njegove odgovore i navodi da je sve „bez ograde i cenzure“…

„Bilo je i onih šaljivih, ali i onih koja su stizala od onih kojima uspeh Crvene zvezde očigledno ne prija. Ipak, prvi čovek kluba nije pravio razliku, odgovorio je na brojna pitanja“, dodaje se u uvodu.

Prenosimo neka od nama najzanimljivijih pitanja i odgovora:

Crvena zvezda ili FMP?

„Crvena zvezda mts je Crvena zvezda sa adresom Mali Kalemegdan i velikom istorijom, FMP je FMP sa kraćom istorijom postojanja, i takođe poznatom adresom, ali sa mnogo uspeha, i što je najvažnije idejom kako napraviti igrača i sistem. Drago mi je da je FMP u jednom trenutku sa tom idejom željom, ali i logistikom, bio u stanju da pomogne velikoj Crvenoj zvezdi koja je bila u problemu, i završetkom UPPR-a taj posao je završen. A što će neki i dalje da se bave PIB-ovima, adresama i da žive u prošlosti, šta ćemo im?”.

Šta je plan za sledeću sezonu po pitanju igračkog kadra?

„Mi smo vrlo ozbiljan klub, i neke ideje postoje, ali polako, prvo moramo da dođemo do kraja ove sezone, ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali za ovu, pa ćemo videti. Ako ‘gađate’ na činjenicu da je Fajnal for Evrolige u Beogradu, ona ne menja ništa. Naravno da bi mi voleli da se nađemo na njemu kao učesnici, ali vidite koliki novac se ‘okreće’ u Evroligi za rostere i igrače već ove sezone – mi smo tu na poslednjem mestu, ali zato znamo da radimo, imamo fantastičnu atmosferu u obe hale u Beogradu, i nekim drugim stvarima ‘pariramo’ ovim velikanima koji mogu komotno da izdvoje milion ili dva za igrača. Uostalom, ko Vam garantuje da bi većim ulaganjima došli do šanse da uđemo među najbolja 4?“.

Hoće li biti pojačanja na poziciji centra i četvorke, posebno otkako se Luka Mitrović povredio?

„Videćemo, trener Radonjić je već naglasio da ne želi da dovodi igrača, tek da bi ga doveo, niti baš nešto preterano ‘plivamo’ u parama. Kada se stvori idealna situacija, poput nekih u prošlim sezonama, da se pojave igrači poput Vilijamsa ili Milera, čija je realna vrednost mnogo veća nego u tom trenutku dolaska u Zvezdu, zbog nekih drugih okolnosti, i trener proceni da je to – to, možemo da reagujemo“.

Kada će biti doveden centar?

„Prvo da isplatimo ove momke koji izgaraju sada za Crvenu zvezdu, pa ćemo ako nam se ukaže prilika, tu mislim i na novac, izvršiti doselekciju. Kada Crvena zvezda mts plati kazne zbog neodgovornih ponašanja pojedinaca, znajte da smo time oduzeli određeni procenat za pojačanje. Zato molim navijače, odnosno, baš te pojedince da prestanu da nam na takav način „pomažu”. Ta „pomoć” nas je koštala prošle sezone oko 80 hiljada evra, ove sezone to je suma od 60 hiljada. Pripadnost Crvenoj zvezda se ne iskazuje tako što bacaš upaljače, papire i flaše, ili kao manijak upadaš na konferenciju za medije“.

Kada će Dejan Radonjić odobriti Rakićeviću da zaigra za Crvenu zvezdu/FMP?

„Kada trener bude procenio da je spreman za teren. Mnogi zaboravljaju da je Petar tokom leta samostalno trenirao čak četiri meseca, pre toga jedan deo Superlige nije ni igrao. Mnogo je to vremena, a i prelaz iz Metalca u Crvenu zvezdu nije mali korak…Sama činjenica da smo pažljivo, strpljivo i korektno čekali razrešenje situacije sa njim i KK Metalac, za razliku od nekih, i na kraju ga legalno doveli, govori da smo u njemu prepoznali potencijal za evroligaški klub. Vredno trenira, sada je na njemu da se nametne i treneru da proceni kada je spreman…”.

Kada ste bili na ručku sa Pekovićem ko je platio račun, vi ili Peković?

„Naravno da je platio Peković. Ne znam zašto se oko tog ručka podigla tolika prašina i zašto je nenormalno da dvojica predsednika sednu i porazgovaraju? Taj gest, odnosno više reakcija na taj ručak, Vam možda govori koliki je stepen nezdrave netrpeljivosti među nama ovde. Ali neki koji vole da sole pamet i iz daljine su i napravili ovakvu atmosferu. A upravo zbog takvih je naš sportski rival i dospeo u velike finansijske probleme.“

Da li je tačno da je Dragan Đilas bio vaš student na Mašinskom fakultetu?

„Tačno je, bio je moj student. I naša saradnja datira još od tih vremena. Moram da kažem da je Dragan uradio odličan posao u KSS. Brzo se snašao, napravio je rezultate, i očigledno da taj njegov uspeh mnogima nije prijao. Nisam bio za njegovu ostavku ali ga sa druge strane razumem. Biće upamćen kao jedan od pismenijih i uspešnijih predsednika saveza“.

Koja vam je nadraža pobeda od kada ste na čelu KK Crvena zvezda mts?

„Hvala Bogu pa ih ima više, ne bi valjalo da je jedna. I to je dokaz da dobro radimo. Svaka za trofej je bila vrlo važna…ali izdvojio bih jednu koja nije bila vezana za trofej, treća utakmica polufinala ABA lige u sezoni 2014/2015. Tačka“.

Da li je bilo kakav ugovor ponuđen Milošu Teodosiću?

„Mi nismo ponudili nikakav ugovor Milošu Teodosiću, velikom igraču. On je sam izrazio želju da kada dođe vreme, obuče dres Crvene zvezde, kluba za koji navija. Mada, kako igra, pre će on u NBA na leto…”.

Kako izgleda prihodna i rashodna strana projektovanog budžeta KK Crvena zvezda mts za ovu sezonu po stavkama?

„KK Crvena zvezda mts je ubedljivo najtransparentniji klub na ovim prostorima, pa i u regionu. U tri navrata smo potpuno ‘otvarali’ papire našeg finansijskog poslovanja. To ove godine uprošćeno izgleda ovako: Projektovani budžet je oko 5 miliona za ceo sistem sa mlađim kategorijama , u idealnim uslovima bi trebao da bude oko 6,5 miliona, međutim nikada nismo bili ni blizu te sume! Za igrače se izdvaja 2.800.000 eura za roster od 15 igrača i po tome smo Evroligaš sa apsolutno najmanjim budžetom u Evroligi, pa čak i manjim od većine učesnika Evrokupa. Za detaljniju analizu poput ove koju ste vi tražili, potrebno je još mnogo prostora, ali dovoljno je Vam kažem da kada ste učesnik Evrolige, vi morate da prođete i reviziju zbog zahteva tog takmičenja. Dakle, nema ni tajni, ni prevara. Sve je transparentno! Ali se zato kroz botovanja i „spinove” raznih lažnih ideologa nikada nije tražilo da bilo ko drugi pokaže svoje papire. Koliko vidim, niti ih pokazuje“.

Da možete da li biste doveli Antu ŽiŽića u Zvezdu?

„Izvanredan igrač i veliki potencijal. Primetili smo ga mnogo mnogo ranije od mnogih. Ali njegov put je jasan, on je igrač Cibone i on je već prakticno igrač Bostona (NBA). Zato me iznenadila neistina koja je objavljena pre nekih 10 dana da dolazi u Crvenu zvezdu“.

Kada Crvena zvezda mts dobija A licencu od Evrolige?

„Da bi došli u poziciju da razmišljamo o tome, moramo da se pridržavamo nekih uslova EL koji nisu vezani samo i isključivo za novac. Uostalom, i gospodin Bertomeu je prilikom dva dolaska u Beograd jasno naglasio da smo jedan od klubova koji najbrže napreduje u evroligaškoj porodici po organizaciji. A to je prvi uslov. Dakle, radimo na tome, za sada to mesto obezbeđujemo kroz ABA ligu, i zato je to takmičenje prioritet“.

Da li se novac sa Kosova i Metohije čuva za dovođenje Teodosića narednog leta?

„Novac sa KiM je odavno potrošen, ali na Vašu žalost ili sreću, u jednom drugom klubu, i kroz neke druge aranžmane i transfere, pa čak i potkupljivanje fudbalskih sudija, kako bi se Zvezda pobedila, o čemu je javnost bila više puta obaveštavana, ali ništa…… I da ne bude zabune, nisu ni Crvena zvezda, niti ranije FMP u pitanju. Zato to pitanje morate da postavite na ovu Twitter adresu: #pitajteBojanaRadovanovicabivsegclanaUOFKPartizan. Verujem da ćete dobiti detaljan i precizan odgovor: za kog igrača, kom sudiji i sve ostalo što Vas zanima. Ili njega ne smete da pitate?“.

Izvor

Ostavi komentar

Translate »