Čović: Kada si pošten, sve ti se vrati! Oni koji pljuju, to rade uvis

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se dan nakon pobede sa Bambergom i dan pre utakmice sa Armanijem.

Crveno-beli se nalaze u paklenom ritmu utakmica, protiv „manekena“ iz Milana biće im četvrta u osam dana i nakon skoro 9.000 pređenih kilometara.

Zvezda je srušila Bamberg u gostima posle neizvesnog finiša u kom se pobednik nije znao do poslednjih sekundi.

  • Kada si pošten, sve ti se vrati – rekao je prvi čovek Zvezde Nebojša Čović na pitanje kako izdržava učestale dramačne završnice.

Srpski i regionalni prvak završava neverovatan mini ciklus okršajem sa Armanijem.

  • Očekujem podršku bez incideneta. Platili smo 3.500 evra za gađanje, šest hiljada za blokirane prolaze i koncetraciju ljudi iza klupe, 13.000 za nestašne dečake. Molim navijače da ne izazivaju incidente, znam da ih ponesu emocije, ali plaćaćemo penale. Šta god zaradimo pobedom, damo za kazne. To može da bude loše po nas – dodaje Čović.

Prvi čovek crveno-belih osvrnuo se i na novi, istorijski format Evrolige, koji se prvi put igra u ligaškom sistemu sa 16 timova.

  • Naš pristup je da uživamo u ovogodišnjoj Evroligi. Konstruktivne kritike prihvtatamo i poneke uvažamo. A pljuvačine? Kao da pljuju uvis. Mi radimo realno, a pojačanja su nam potrebna. Ključno je po tom pitanju šta će odlučiti struka, što je prvi parametar. Biće doveden neko, kada to struka bude kazala. A od letos je prošlo oko 250 imena koja dolaze u Zvezdu. Drugi parametar su pare. Mora se imati u vidu da smo poslednji po budžetu u Evroligi, ali smo mnogo napredovali od 2012. Da svane pre jutra ne može. Naš prioritet ove godine je ABA liga, a Evroligu ćemo igrati bez opterećenja. Kada smo pobedili Barselonu, pojednici su bili euforični kao da ćemo već biti na fajnal foru. To uopšte nije realno. Evroliga će ove godine biti jako zanimljiva, jer sam mislio da će u ovih prvih nekoliko kola već da se izdvoje favoriti. Ali, prevario sam se.

Čović je ocenio i dosadašnji učinak u sezoni.

  • Moje poverenje nije zasnovano bez činjenica, ostalo je jezgro igrača od prošle godine, i opšti zaključak je da ova ekipa može dosta. U Jadranskoj ligi su očekivani rezultati, a u Evroligi sam mislio samo da nećemo biti poslednji. Ovaj sistem ne dozvoljava da se pati, a ni da se veseli, i važno je samo raditi i raditi.

On je govorio i o planovima za predstojeću sezonu.

  • Plan postoji. Bilo bi neozbiljno da otkrivam detalje, razmislite samo gde smo bili 2011… Fajnal for sledeće sezone je u Beogradu, sigurno očekujte neko iznenađenje. O narednoj sezoni više od 1. juna – dodao je Čović i na najavu Đordija Bertomeua, prvog čoveka Evrolige, da bi klub iz regiona mogao da dobije A licencu u bliskoj budućnosti, kratko je poručio:

  • To je vrlo pozitivno i zasluženo.

(Vladimir Zogović / V. Ivanović)

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: