Ćiro Blažević otkrio koji je najveći klub bivše Jugoslavije po njegovom mišljenju, a to se Hrvatima neće svideti

“Trener svih trenera“ smatra da bi regionalna liga bila pun pogodak za fudbal na ovim prostorima

Regionalna liga u fudbalu je večito pitanje na ovim prostorima, naročito usled sve lošijih rezultata fudbalskih klubova sa Balkana u Evropi. Poslednje informacije govore da je takva liga sve izvesnija i da je faktički sve dogovoreno i da je ostalo da se utanače određeni detalji.

Tim povodom oglasio se i Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, koji je nekada bio protiv ove lige, ali je sada njen zagovornik. Takođe je pričao i o najvećim klubovima sa ovih prostora, a to će možda i zasmetati njegovim sunarodnicima u Hrvatskoj.

Mislim da je sama ideja odlična. Buduća regionalna liga bi mogla imati pozitivan utjicaj na mnoge, pa čak i na one buntovnike da se što pre prilagode novim uslovima fudbalskog tržišta. Krajnje je vreme. Iskreno, bio sam protiv ovakve lige jer sam smatrao da bi to izazvalo primitivne ispade, ali sada vidim da je zrelo vreme da takav fudbalski projekt ponovo zaživi i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Crvena zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar…

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Mnogi su strahovali da bi zbog huligana regionalna liga bila ugrožena, a Ćiro je izneo svoje mišljenje o tome.

Prvo moram da kažem da ne volim tako da ih zovem. Dokle god ih tako nazivamo imćemo ono što danas gledamo. Bolje da ih zovemo pametnim momcima, siguran sam da se i kod njih može dogoditi transformacija, najpre u smislu kulture. Mnoge ozbiljne zemlje su taj problem odavno rešile, zna se na koji način. Mislim da uz dobru volju taj problem ovde može biti rešen – ističe trener svih trenera.

Ćiro je na kraju otkrio i koji je po njegovom mišljenju najveći klub bivše države.

To je oduvek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zameriti, ali, hteli mi to da priznamo ili ne, Crvena zvezda je bila i europski i svetski prvak. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali – zaključio je Miroslav Ćiro Blažević.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: