Startuje borba za „salataru“. Selektor Hrvatske iznenadio u poslednji čas

U Zagrebu danas počinje finale Dejvis kupa, u kojem se sastaju Hrvatska i Argentina.

Žrebom je određeno da će duel u Areni otvoriti Marin Čilić i Federiko Delbonis, od 14 časova, a nakon njih na teren će izaći povratnik u reprezentaciju Ivo Karlović i Huan Martin del Potro

Uoči žreba u maloj dvorani „Vatroslav Lisinki“, selektor Hrvatske Željko Krajan iskoristio je mogućnost izmene igrača i umesto najavljenog Borne Ćorića, koji se još nije oporavio, pozvao Franka Škugora.

Upravo će Škugor u subotu sa Ivanom Dodigom nastupati u dublu protiv Leonarda Majera i Gvida Pelje.

Za nedelju su zakazani dueli u singlu Čilić – Del Potro i Karlović – Delbonis.

Nadao se da ću ja početi duel, svi smo se nadali. Dobro je i da imam malo više vremena za odmor, ako igram u subotu. Vrlo sam pozitivan. Favorit sam, pobeđivao sam Delbonisa, ali znam da je u poslednje vreme igrao odlično, ostvario je neke velike pobede. Trenirali smo zajedno tako da znamo sve jedan o drugom. Ako pobedim biće manje pritiska za Ivu, koji može opuštenije da uđe u meč, a veći će pritisak biti na Del Potru„, rekao je Čilić posle žreba.

On je dodao da bi publika mogla da odigra veliku ulogu.

Nijanse će odlučivati, pa će svaka pomoć će biti veliki plus„, rekao je Čilić i dodao ne smatra da bi Hrvatskoj bilo lakše da se nosi s pritiskom da igra u gostima.

Oni bi tada birali podlogu, imali bi ogromnu podršku navijača. Kod kuće se najbolje osećamo, možemo dobiti veliku podršku. I finale je ogroman uspeh. Znamo da nam neće biti lako. Bilo bi predivno da svi možemo podeliti radost osvajanja Dejvis kupa„, rekao je Čilić.

Huan Martin del Potro je rekao da je Hrvatska favorit, ali da to neće uticati na njihovu rešenost da stignu do prvog trofeja.

Hrvatska je favorit. Oni su birali sve, podlogu, dvoranu, a imaju i snažnu ekipu. Mi imamo samopouzdanje i verujemo da možemo da odigramo na najvišem nivou“ naveo je Del Potro.

Marin Čilić nije se složio sa konstatacijom Argentinca.

Ne bih rekao da smo favoriti. Obe reprezentacije su odlične. Odlučivaće nijanse. Biće uzbudljivo sva tri dana„, rekao je Čilić.

„MARADONA NAS NEĆE POREMETITI“
Prema najavama na duel Hrvatske i Argentine u Zagrebu trebalo bi da dođe i slavni Dijego Armando Maradona. Selektor Hrvata Željko Krajan nije impresioniran, niti iznenađen zbog toga. „Može im doći bilo ko. Bio je Maradona i 2002. godine u Argentini i bodrio ih je protiv nas. Voli tenis i znam da je dobar sa Del Potrom. Ako njima i navijačima Argentine njegov dolazak nešto znači to je ok, ali mi imamo svoj fokus i svoj cilj od kojeg ne odstupamo“, rekao je Krajan.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »