Krajem jula, na Kopaoniku će se održati jedan od naših najznačajnijih i najatraktivnijih biciklističkih maratona. Trka pod nazivom Tri strane Kopaonika trajaće od 28. do 30 jula.

U pitanju je četvrto izdanje maratona Tri strane Kopaonika, koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj, kako profesionalnih, tako i rekreativnih vozača iz čitave Evrope.

Bicikliste i ove godine očekuju tri uspona na Pančićev vrh, sa tri različite strane, a od biciklista se očekuje neverovatna upornost, izdržljivost, preciznost u vožnji i istrajnost. U pitanju je jedna od najzahtevnijih trka na ovim prostorima.

Prema rečima organizatora takmičenja, Nenada Mojsilovića iz sportskog udruženja Na sve strane, ove godine očekuje se rekordan broj takmičara, a već sada su stigle prijave takmičara iz osam evropskih zemalja.

Pored biciklističkog maratona, drugu godinu za redom biće organizovano još jedno interesantno takmičenje.

U pitanju je trčanje u prirodi, kroz predivne predele jedne od naših najpopularnijih planina koja u ovim letnjim mesecima svim posetiocima nudi idealne uslove za bavljenje ovim vidom sportske aktivnosti. Prema očekivanjima organizatora, nastupiće više od 400 trkača a zainteresovanih za učešće u ovoj trci je iz dana u dan sve više.

Sportsko udruženje Na Sve Strane iz godine u godinu, raznim sportskim manifestacijama na Kopaoniku, pomera granice u organizacionom i takmičarskom smislu. Uz rekordan broj učesnika ove godine, spektakl jednoj od naših najpeših planina je zagarantovan.

Izvor RTS

Ostavi komentar

Translate »