Čekaju se kazne zbog prisustva hiljadu navijača na fudbalskoj utakmici u Pčinjskom okrugu!

Iako je na osnovu policijskog zapisnika prekršena mera Vlade Srbije o prisustvu navijača na fudbalskim utakmicama susret izmedju OFK Trnovca i Lugine pratilo je „blizu hiljadu navijača“, a ovo registrovao i lokalni štab, još uvek nije izrečena kazna za odgovorna lica.

Opštinska inspekcija dobila je od strane lokalne policije službeni belešku sa utakmice koja je odigrana još 8. novembra u Velikom Trnovcu – zaključio je Štab za vanredne situacije ali još uvek je bez kazne za odgovorna lica.

Utakmica Okružne lige Pčinjskog okruga (peta liga Srbije) odigrana je a da prethodno nije kao „javni skup prijavljena policiji“, što je novinarima potvrdio i načelnik Inspekcijske službe u Bujanovcu Metin Ramizi, koji odbija da komentariše navedeni rizični eidemiološki incident, kojim su prekršena državna pravila. Na osnovu policijske prijave lokalna inspekcija je ipak „naložila da se kazna izrekne organizatorima utakmice Levosoje – OFK Trnovac, zbog prisustva navijača“.

Selo Levosoje je naseljeno Srbima, dok je klub OFK „Trnovac“ iz najvećeg albanskog sela na jugu Srbije u kome živi više od pet hiljada etničkih Albanaca. Za sada nije poznato koliku će kaznu platiti klub iz srpskog, a koliku klub iz albanskog sela, zbog prisutva navijača na dve lokalne utakmice.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: