Čeka bubreg, a postigao sedam golova na meču

Hrvatski fudbaler Ivan Klasnić treći put u životu moraće na transplataciju bubrega, ali ga to ne sprečava da blista na terenu.

Sjajni napadač je proteklih dana igrao za Verder Bremen turnir u malom fudbalu, a u jednoj utakmici postigao je čak sedam golova.

Bilo je to polufinale u kojem je Verder igrao 9:9 sa Bohumom, ali je stigao do borbe za trofej posle penala. Nažalost, Klasnićev tim je u finalu poražen od Osnabrika 3:2.

Klasnić je već dva puta imao transplataciju bubrega, ali zbog komplikacija čeka novu. Tri put nedeljno mora da ide na višečasovnu dijalizu.

On je prethodne bubrege dobijao od oca i majke, ali nije mogao da primi od brata. Potencijalni donatori se javljaju sa svih strana, a pomoć mu je ponudio i jedan hrvatski zatvorenih.

Jesam li i uoči prve transplantacije bubrega govorio da ću se vratiti profesionalnom fudbalu? Jesam, i vratio sam se! Igraću ja i dalje fudbal, ne profesionalno, ali fudbal je moj život. Jedino u ovom razdoblju dok čekam novu transplantaciju moram paziti na unos tečnosti. Dobro je kad se ovako oznojim, onda smem malo više vode da popijem„, rekao je Klasnić.

Klasnić ima 35 godina, tokom karijere igrao je za Sankt Pauli, Verder, nant, Bolton i Majnc, a na 41 nastupu za Hrvatsku postigoa je 12 golova.

VIDEO 

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: