Čak 25 košarkaša odbilo da nosi dres Srbije

Iako dres univerzitetske reprezentacije predstavlja odskočnu dasku za A selekciju danas to, nažalost, nije slučaj.

Čak 25 košarkaša, potencijalnih kadnidata za prvi tim Srbije odbilo je igranje u Univerzitetskoj selekciji.

Kako piše „Sportski žurnal“, na poziv sa spiska Zorana Todorovića nisu se javili igrači Letnje lige, MVP ABA lige, finalisti ovogodišnjeg plej-ofa Crvene zvezde i FMP, tandem Partizana, američki studenti i po koji internacionalac.

Pripreme su počele u ponedeljak, a na njima se nije pojavilo sedamnaest momaka sa premijernog spiska, dok su i šestorica naknadno pozvanih odbili da igraju. Još dvojica su odustala posle prvog treninga.

Sada ih je ukupno 12, a samo osmorica sa prvobitnog spiska: Strahinja Jovanović, Nemanja Nenadić, Veljko Brkić, Miloš Vranješ, Novak Topalović, Andrija Šarenac, Marko Tejić i Aleksa Nikolić.

Četvorica su pozvana prethodnih dana i oni su se odazvali: Igor Jevđenić, Nikola Pavlović, Andrija Matić i Milenko Veljković.

Prvi trening je odradio i dvojac Partizana Mihajlo Andrić – Stefan Pot, ali su se i oni povukli kad su videli šta se dešava.

Više niko neće moći ni da bude pozvan naknadno, jer je u ponedeljak bio poslednji dan za vađenje viza za Kinu.

Univerzijada u Kini je na programu od 19. do 30. avgusta, a mnogim momcima je sugerisano da je bolje da to vreme provedu u pripremama sa klubovima.


Prvobitni spisak studenata

Aleksa Avramović (Vareze), Strahinja Jovanović (OKK Beograd), Stefan Pot (Partizan), Petar Rakićević (Crvena zvezda), Andrija Stevanović (Dinamik), Andrija Šarenac (SAD), Stefan Lazarević (FMP), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (FMP), Veljko Brkić (Mladost Zemun), Marko Tejić (Mega Leks), Dragan Apić (FMP), Marko Radovanović (FMP), Novak Topalović (SAD), Ognjen Jaramaz (Mega), Miloš Koprivica (Partizan), Jovan Novak (Mega), Nikola Rebić (Mega), Nenad Miljenović (PAOK), Nikola Radičević (Betis), Nikola Janković (Olimpija), Mihajlo Andrić (Partizan), Nemanja Nenadić (Dunav), Miloš Vraneš (SAD), Mladen Đorđević (SAD) i Matija Milin (SAD).

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Čak 25 košarkaša odbilo da nosi dres Srbije”

  1. […] Selekcija Srbije je u trećoj četvrtini imala 11 poena prednosti, ali ipak nije uspela da sačuva stečenu prednosti. Najefikasniji na utakmici Nemanja Nenadić sa 21 poenom, dok je Miloš Vraneš dodao 17. […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: