Jedva čekam pripreme i osećam se odlično – Košarkaška reprezentativka Srbije Saša Čađo operisala je povređeni palac, zbog kojeg je završila klupsku sezonu, ali je rekla da će biti spremna za početak priprema nacionalnog tima.

Čađo je tokom utakmice protiv Girne dobila udarac u šaku i požalila se na bolove u palcu, ali je nastavila meč, koji je otišao u produžetak. Ona je na terenu provela svih 45 minuta, i ostvarila učinak od 16 poena, devet asistencija i pet skokova. Veći dao meča odigrala je, kako se ispostavilo, sa slomljenim prstom.

„Dobila sam udarac u šaku i treneru sam na tajm-autu rekla da me boli palac i da sam osetila jak bol u trenutku udarca. Odlučila sam, međutim, da odigram kraja, ali je meč otišao u produžetak. Odigrala sam još pet minuta i na kraju smo uz malo sreće izašli iz meča kao pobednici“, rekla je Čađo agenciji Beta.

Nju je palac nastavio da boli i posle meča.

„Pošto mi se bol nije smanjivao odlučila sam da posetim lekara. Na pregledima se ispostavilo da imam frakturu i rečeno mi je da bi najbolje bilo da se to što pre operiše kako bi povratak na teren bio brži, i ja sam pristala na to. Operacija je prošla super. Oporavak traje nekih šest nedelja i zbog toga sam završila klupsku sezonu. Sada se osećam super i jedva čekam početak treninga i okupljanje reprezentacije“, rekla je košarkašica.

Srpske košarkašice okupiće se 8. maja na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje se održava u junu. Čađo je standardna reprezentativka Srbije. Ona je bila član tima koji je osvojio evropsko zlato 2015. i olimpijsku bronzu 2016.

Saša Čađo igra za Univerzitet Instanbul. Ovo joj je bila druga sezona u tom klubu i treća u Turskoj. U prvenstvu je bila najbolji strelac ekipe sa prosekom 14,4 poena po utakmici. Bila je i najbolji strelac ekipe u Evrokupu (prosek 15,5 poena) i regionalnoj ligi (15,3 poena). Ona u proseku igra 32 minuta po meču u Turskoj, a osim poena, beleži prosečno i četiri skoka, 3,4 asistencije, i ima 1,3 osvojene lopte.

„Sezona je do povrede bila odlična, pošto smo trenutno u vrhu tabele. Ja sam zadovljna svojom igrom, trudim se da iz sezone u sezonu unapredim svoju igru koliko god je to moguće. Maksimalno sam posvećena svakom treningu i svakoj utakmici. Turska liga je izazovna i volim da je igram, jer ni jedna utakmica nije laka. Svaki tim je u mogućnosti da dovede po četiri strane igračice, tako da ovde ima mnogo vrhunskih košarkašica i konkurencija je velika“, rekla je Čađo.

Ona je kazala da je jako zadovoljna svojim klubom i njegovim nastupima u prvenstvu.

„O Istanbul Univerzitetu mogu da kažem sve najbolje. To je klub koji je godinama unazad u prvoj ligi, koji se brine o svojim igračicama i koji je organizovan. Ovo mi je treća sezona u Turskoj i dobro sam upoznata sa prvenstvom. Stvarno su svi timovi jaki, što ; znači i da svako svakog može da pobedi. Za nas je veliki uspeh bio kad smo na našem terenu pobedili evroligaša Fenerbahce, koji ima fenomenalan tim“, rekla je košarkašica Srbije.

Saša Čađo nije zadovoljna samo sportskim delom boravka u Turskoj, već i životom uopšte.

„Ja sam zaljubljena u Istanbul! Slobodno vreme provodim najčešće pored mora. Volim tursko gostoprimstvo i mogu da kažem da sam za ove tri godine stekla nekoliko dobrih prijatelja ,što je za mene najveće bogatstvo. Ja volim ulice Istanbula, male kafiće gde se moze popiti čaj i uživati na suncu sa pogledom na more“, kazala je ona.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »