Butulija se vratio na teren, igra za Makabi

Nekadašnji igrač Partizana se vratio u Izrael gde će do kraja sezone braniti boje Makabija iz Tel Aviva

Bojan Butulija je ponovo u Izraelu. Odredište šampionski tim Makabija iz Tel Aviva. Nekadašnji levi bek Partizana se tako vratio u Svetu zemlju, gde je uz Rumuniju ostavio najdublji trag.

Bojan će se priključiti braniocu krune već u trećem kolu kvalifikacija za Ligu EHF, gde Makabi ukršta koplja sa Sankt Peterburgom.

Iskusni bek je doduše bio deo ovog tima u uvodu sezone, na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona protiv Brage i belgijskog Boholta, potom se prethodna dva meseca oporavljao od povrede ramena, ali je sada spreman da se sa timom iz Tel Aviva, baš kao i 2014. bori za novu titulu.

NJegov povratak u tim je samo povećao koloniju Srba, budući da je od leta trener Dragan Đukić, a boje Makabija brane još Srđan Đorđević i Novak Bošković.

Butulija je najbolje partije u karijeri pružao kao član rumunskih Rešica sa kojima je osvojio tri Čelendž kupa i bio najbolji strelac, potom se otisnuo u Izrael gde je nosio dres Hapoela, potom i Makabija, a sa dosta uspeha nosio je i dres beogradskih crno-belih, a kratko vreme proveo je i u Libanu.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: