Bufonov hiljaditi nastup i lude brojke u 22 godine dugoj karijeri!

Bufonov rekord za respekt – Điđi Bufon je u petak odigrao hiljaditu takmičarsku utakmicu otkako je debitovao 1995. godine u dresu Parme, a nije to jedina statistika koja „plaši“.

Prošlo je 22 godine otkako je Đanluiđi Bufon debitovao u seniorskom fudbalu u dresu Parme, a i u 39-oj godini on i dalje brani na vrhunskom nivou i važi za jednog od najboljih golmana sveta.

Ovog petka, 25. marta, odigrao je i hiljaditu utakmicu u karijeri!

U pobedi nad reprezentacijom Albanije (2:0) na Siciliji, Điđi Bufon je po 168. put u karijeri obukao dres „azura“ i „zagrmeo“ himnu svoje zemlje – još 220 puta je nosio dres Parme, a čak 612 puta crno-beli Juventusov.

Brojka koja je u isto vreme neverovatna, ali i pomalo „plaši“ je i to da je Bufon bio stariji od dvojice golmana na klupi za rezerve Donarume (17) i Mereta (20) – zajedno!

Ako mislite da je to najčudnije, obratite pažnju na sledeći statističi podatak:

Na hiljadu utakmica na kojima je branio, čak 426 puta je uspevao da sačuva mrežu!

Neverovatni golman, koga mnogi smatraju i najvećim svih vremena, najverovatnije će se povući nakon Svetskog prvenstva u Rusiji kada će imati 40 godina, a u nedavnom intervjuu je u šali rekao da će možda, poput Zinedina Zidana, i on nekoga „udariti glavom“ i tako završiti karijeru.

Kakav golman..

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: